Canon uvítal na veletrhu FESPA 2018 rekordní počet návštěvníků a nabídl nová řešení pro rozvoj produktivity a kreativity

PRAHA, 6. června 2018 – Dosud největší expozice společnosti Canon na berlínském veletrhu FESPA 2018 přitáhla rekordní počet návštěvníků.  Pokročilá digitální velkoformátová řešení Canonu využitelná v oblastech sahajících od značení a grafiky až po interiérové dekorace a obaly si přišlo prohlédnout 11 tisíc zákazníků a potenciálních klientů.

Hlavní atrakcí pro návštěvníky expozice Canon na veletrhu FESPA 2018 bylo živé představení plně automatizovaného flatbed řešení pro tisk a řezání Océ Arizona/ProCut, které je navíc vybaveno robotizovanou technologií od společností Rolan Robotics, partnera společnosti Canon. Zájmu návštěvníků se ale těšila také roll-to-roll tiskárna Océ Colorado 1640, která se představila v akci s inline finišerem od společnosti Fotoba.

Mark Lawn, ředitel divize grafiky a komunikace společnosti Canon Europe, sdělil: „Loni se na veletrhu FESPA nejvíce mluvilo o nové technologii Canon UVgel. Také letos zůstala tiskárna Océ Colorado 1640 hlavním magnetem, protože návštěvníci mohli na stánku Canon sledovat úspěch produktu na trhu, poslechnout si zkušenosti našich zákazníků nebo si prohlédnout reálné aplikace vytvořené našimi zákazníky. Obrovský zájem vzbudil také systém našeho robotizovaného workflow, protože dodavatelé tiskových služeb začínají spatřovat potenciál v přehodnocení výroby, díky němuž budou moct naplno využít vlnu obchodních příležitostí pro další růst.“

K průběhu berlínského veletrhu dále uvedl: „Z rozhovorů se zákazníky na veletrhu FESPA bylo jasné, že poptávka po velkoformátových aplikacích tisku roste, což motivuje dodavatele tiskových služeb, aby se soustředili na strategie vedoucí k rozšíření výrobní kapacity a automatizaci procesů tam, kde je to možné. Na našem portfoliu flatbed a roll-to-roll zařízení můžeme ukázat, jak spolupráce společnosti Canon s odbornými partnery dává vzniknout nejmodernějším komplexním řešením schopným potřeby zákazníků naplnit.“

Veletrh FESPA 2018 dal společnosti Canon příležitost ukázat pozitivní dopad technologie Canon UVgel na trh prostřednictvím mnoha konkrétních příkladů úspěchu z řad tří stovek aktivních uživatelů Océ Colorado 1640 v regionu EMEA. Možnost zákazníků seznámit se s reálnými ukázkami aplikací a získání skutečných důkazů o jedinečném spojení vysoké produktivity, kvality tisku a univerzálnosti v oblasti tiskových médií spustila opravdovou záplavu dalších objednávek na roll-to-roll tiskárny.

Posunutí hranic tisku

Snaha poskytovatelů tiskových služeb diverzifikovat svoje produkty a služby a posunout se i do nových oblastí využití byla cítit napříč celým veletrhem FESPA 2018. Stánek společnosti Canon nabídl bohatou škálu ukázek aplikací vytvořených samotnými zákazníky a sahajících od propagační grafiky, tisku a obalů a ilustroval nové lukrativní možnosti, které se nabízejí v oblasti interiérových dekorací vytvářených pomocí digitálního tisku.

Velkou pozornost návštěvníků veletrhu přitáhlo také představení nového řešení pro reliéfní tisk Océ Touchstone na stánku společnosti Canon. Novinka zaujala především zákazníky s flatbed tiskárnami hledající nové cesty k navýšení přidané hodnoty nabízení tiskových řešení například skrze tisk s texturou nebo dalšími zvláštními efekty. Dodavatelům tiskových služeb se tak otevírají nové možnosti produkce s vysokou přidanou hodnotou v oblasti interiérových dekorací, kvalitních POS materiálů a luxusních obalů.

Mark Lawn, ředitel divize grafiky a komunikace společnosti Canon Europe, shrnul: „Stánek společnosti Canon se rozhodl navštívit více než každý druhý návštěvník veletrhu FESPA 2018 Global Print Expo, ačkoliv na berlínském výstavišti bylo více než 700 vystavovatelů. Vnímáme to jako důkaz silné a neustále se zlepšující pozice Canonu v sektoru specializovaného tisku a potvrzení úspěchu naší snahy o neustálou inovaci, která poskytovatelům tiskových služeb umožňuje naplno rozvinout jejich obchodní potenciál. Rozhovory se zákazníky dále potvrzují, jak velkou důležitost poskytovatelé tiskových služeb přikládají naší hlavní filosofii dlouhodobého partnerství a podpory podnikání, ať už se rozhodnou jít cestou maximalizace produktivity nebo chtějí vytvořit základ pro další růst skrze rozšíření nabídky možných aplikací. Velkým množstvím inspirativních příkladů od skutečných zákazníků jsme návštěvníkům dodali energii a jasnou vizi toho, jak jim Canon může pomoci rozšířit nabídku a pozvednout jejich podnikání na novou úroveň.“

O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu. Canon Europe působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává 18 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou.

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Canon obohacuje životy běžných lidí i firem prostřednictvím inovací v mnoha segmentech – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie.

Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon minimalizovali množství produkovaného odpadu.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.