AIRWAYNET ve spolupráci s Greendata rozšiřuje nabídku služeb pro firemní zákazníky

Profesionální řešení datových služeb pro firemní infrastrukturu

Praha, 7. června 2018 – Poskytovatel internetového připojení v Praze a okolí společnost AIRWAYNET ve spolupráci s partnerem Greendata rozšiřuje nabídku řešení pro firemní zákazníky, a to zejména v oblasti ICT pro korporátní klienty a veřejnou správu. Tímto krokem se stává plnohodnotným integrovaným operátorem.

Počínaje dnešním dnem společnost nabízí služby datového centra DC6, které doposud využívala pouze pro svou potřebu. Datová centra společnosti Greendata splňují vysokou úroveň fyzické i datové bezpečnosti, všechny systémy důležité pro běh jsou zálohovány systémem N+1 nebo vyšším a odpovídají úrovni TIER III.

Klienti společnosti AIRWAYNET si tak nyní mohou u svého poskytovatele pronajmout prostor pro vlastní servery (housing) nebo servery jako takové (hosting). V oblasti Cloud computingu pak AIRWAYNET nově nabízí služby založené na pronájmu zdrojů v geograficky oddělených datových centrech, v jejichž rámci si lze pronajmout privátní cloudové služby.

„V letošním roce se vedle dalších aktivit chceme zaměřit i na rozvoj ICT služeb a zejména na cloudová řešení,“ říká Filip Figala, ředitel marketingu AIRWAYNET a dodává: „Je to pro nás zároveň i závazek, abychom dokázali dlouhodobě udržet a stále zlepšovat vysokou kvalitu našich internetových služeb.“

Mezi hlavní taháky společné housingové nabídky patří nízká cena pronájmu prostor pro zákaznické servery, částka za kWh spotřebované zálohované elektřiny a dále pak gigabit konektivita, která je již v základu pronájmu. Hlavní předností nabídky privátního cloudu je pak jeho geografické rozložení mezi dvě na sobě nezávislá datacentra. Oba produkty jsou navíc v případě poptávky prostřednictvím stránek AIRWAYNET nabízeny za zaváděcí ceny s 10% slevou a to až do konce roku 2018.

AIRWAYNET a.s.
Společnost AIRWAYNET poskytuje v Praze a jejím blízkém okolí internetové připojení pro domácnosti a kvalitní přípojky pro firmy a další poskytovatele internetového připojení. Díky možnostem moderní bezdrátové technologie dokáže flexibilně pokrýt více než 97.5 % Prahy. Zákazníci AIRWAYNET nejsou omezeni dobou ani objemem stažených dat a mohou se spolehnout na snadno dostupnou nonstop technickou podporu s osobním jednáním. Více na www.airwaynet.cz.

O společnosti Greendata s. r. o.
Greendata s.r.o. se od roku 2010 pod obchodní značkou Greenhousing úzce specializuje v rámci trhu internetových služeb na serverhosting a služby s tím související. Od roku 2015 společnost nabízí pod značkou DC6.cz také služby pronájmu prostor pro zákaznické servery tzv. Rackhousing. K 1. lednu 2018 společnost obsluhovala internetové servery více než pěti set firemních zákazníků. Greenhousing je navíc postaven na myšlence co největší ekologické odpovědnosti. Společnost nabízí své služby pod hlavičkou zeleného desatera a dále podporuje CSR projekty zaměřené na životní prostředí. Více na DC6.cz.