Hyundai, lídr průběžného hodnocení mistrovství světa, dnes odstartoval na Rallye Itálie na Sardinii

Hyundai Motorsport bude v sedmém letošním podniku mistrovství světa v rallye FIA WRC usilovat o čtvrté umístění na stupních vítězů v řadě v Rallye Itálie na Sardinii

  • Tým se postaví na start se třemi vozy Hyundai i20 Coupe WRC, které budou řídit Andreas Mikkelsen, Thierry Neuville a Hayden Paddon
  • Po vítězství v Portugalsku vede Hyundai Motorsport mistrovství světa WRC v hodnocení konstruktérů s náskokem 13 bodů a Neuville vévodí tabulce jezdců s výhodou 19 bodů.

Hyundai Motorsport startuje na Rallye Itálie na Sardinii, která je sedmým podnikem Mistrovství světa v rallye FIA WRC 2018 (FIA World Rally Championship), a to jako lídr průběžného hodnocení jezdců a konstruktérů, čehož dosáhl díky tvrdě vybojovanému vítězství v minulé soutěži v Portugalsku.

Série čtyř šotolinových soutěží WRC v řadě pokračuje na středozemním ostrově Sardinie, kde Hyundai Motorsport slavil v uplynulých sezonách velké úspěchy: dvě umístění na stupních vítězů v roce 2015, vítězství v roce 2016 a třetí místo v roce 2017.

Rallye patří mezi nejkratší v letošní sezoně. Celková délka měřených úseků dvaceti rychlostních zkoušek činí pouze 313 km. Soutěž, jejímž centrem je přímořské městečko Alghero, je však charakteristická velkým počtem specifických šotolinových cest s ohromujícími výhledy na moře. Další zátěží pro posádky i vozy zde bývají vysoké teploty.

Hyundai Motorsport nasadí na Sardinii tři vozy se startovními čísly #4, #5 a #6, jejíchž řízení se ujmou posádky ve složení Andreas Mikkelsen a Anders Jæger, Thierry Neuville a Nicolas Gilsoul, Hayden Paddon a Seb Marshall.

Neuville, vedoucí muž mistrovství, čelí velké výzvě, protože bude vyjíždět na trať jako první. Mikkelsen a Paddon se budou chtít vrátit na výsluní po nezdařené portugalské rallye, v níž se jim lepila smůla na paty.

Tým v rámci příprav na soutěž, která se uskuteční během nadcházejících dnů od 7. do 10. června, testoval své vozy Hyundai i20 Coupe WRC na Sardinii už začátkem května, tedy hned po Rallye Argentina.