Novým generálním ředitelem Dassault Systèmes pro oblast střední Evropy se stal Klaus Löckel

PRAHA/VELIZY-VILLACOUBLAY, Francie 7. června 2018 — Společnost Dassault Systèmes oficiálně jmenovala Klause Löckela novým ředitelem pro oblast střední Evropy. Ten je odpovědný za aktivity Dassault Systèmes v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Zároveň bude mít na starosti i Českou republiku, Polsko, Maďarsko a Slovensko. V průběhu posledních dvou let působil Klaus Löckel na pozicích Sales Director EuroCentral a Business Transformation Sales. Jeho hlavním cílem je posílit pozici Dassault Systèmes ve střední Evropě a zvýšit obchodní aktivity v této oblasti.

Klaus Löckel pracuje v Dassault Systèmes od roku 2013. Nastoupil na pozici Sales Director of Industry Transportation & Mobility, kde stál za celosvětovým úspěchem tohoto oddělení. Předtím pracoval mezi lety 2006 a 2012 pro SAP AG. Své první profesní zkušenosti získal ve společnosti Daimler AG v roce 1996. Klaus Löckel tak v nové pozici může plně zužitkovat své více než 20leté zkušenosti, které v oboru získal na různých vedoucích pozicích.

„Dassault Systèmes je jednou z hlavních firem, které se podílejí na tzv. Industry Renaissance – na novém způsobu uvažování o inovacích, vědomostech a výrobě. Tento nový koncept v mnohém předčí i Průmyslu 4.0, protože navíc zohledňuje roli lidí, využití zdrojů, šetrnost k životnímu prostředí a udržitelnost. Inovativním přístupem k vývoji chceme přispět k formování moderního světa, ale zároveň bereme ohled i na tradiční hodnoty. Oborovým průkopníkům nabízíme nové možnosti zaznamenání a sdílení svých vědomostí a know-how, což může přinést pokrok celému odvětví. Proto se chci v  regionu střední Evropy zaměřit na zavedení těchto aktivit,“ říká Klaus Löckel. „Minulý rok byla společnost Dassault Systèmes oceněna jako nejvíce udržitelná společnost na světě. V tomto trendu budeme nadále pokračovat a zaměříme se i na udržitelný růst.“

###

Dassault Systèmes

Dassault Systèmes – 3DEXPERIENCE Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 220 000 klientů ve více než 140 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací najdete na https://www.3ds.com/cz-cz/.