Praktická a stylová elektronika k letním aktivitám

Co plánujete na letošní léto a dovolenou? Podle programu a destinace si možná budete vybírat i elektronické vychytávky, které si vezmete s sebou. Zde je pár tipů.

K vodě

U vody toho kromě ručníku, plavek a opalovacího krému moc potřebovat nebudete. Přesto se ale najde pár drobností, které vám vodní radovánky zpříjemní.

Hudba
Ke dni strávenému u vody patří pro mnoho lidí hudební podkres. Mnohem víc, než když si oblíbenou muziku pustíte z telefonu, si užijete kvalitní zvuk z přenosného bezdrátového reproduktoru. Skvěle vyrovnaný poměr mezi přenosností a kvalitou reprodukce, navíc s bonusy zvuku šířeného do všech stran a odolností proti postříkání, vám zajistí Bose SoundLink Revolve (5 290 Kč).

Počítání kalorií
Jestli si potrpíte na vyhodnocování pohybových aktivit a večer si kontrolujete spálené kalorie, bude se vám hodit chytrý náramek. Vyberte si takový, který je vodotěsný a umí pracovat nejen při chůzi, běhu či jízdě na kole, ale také při plavání. Příkladem může být Deveroux H5 (1 090 Kč), který na suchu navíc měří tep. Všechna data jsou přehledně zobrazena v mobilní aplikaci, ve které můžete sledovat pokroky.

Do hor

Hudba
I když počítáte při balení každý gram, můžete si dopřát kvalitně reprodukovanou hudbu. Bose SoundLink Micro (2 990 Kč) je mistr zvuku mezi malinkými přenosnými reproduktory. Nebudete věřit, že tak malá krabička dokáže hrát tak plně a hlasitě. A pozor, je kompletně vodotěsný, takže se mu nic nestane, ani když vám spadne do potoka. Jeho gumová přezka ho umožňuje připnout přímo na batoh, řídítka kola nebo opasek. Při velikosti 10 x 10 x 3,5 cm hraje na jedno nabití 6 hodin.

Sledování kalorií i absolvované trasy
V horách se vám budou hodit obě vlastnosti. Fitness náramek Deveroux P5 (1 690 Kč) zvládá kromě všech běžných fitness funkcí sledovat také pomocí GPS čipu vaši trasu včetně převýšení. Vše si můžete po návratu promítnout do mapy. Přitom nemusíte mít náramek stále propojený s telefonem, všechny údaje si totiž ukládá do vlastní paměti a po připojení je pošle do aplikace ve smartphonu.

Na kolo

Přilba, která přivolá pomoc při nehodě
Přilba by měla být při jízdě na kole samozřejmostí. Livall BH60 (3 990 Kč) toho umí víc, než byste čekali. Vestavěné blinkry a světlo lze ovládat z dálkového ovladače na řídítkách, mikrofon a reproduktory lze použít pro poslech hudby, handsfree telefonování nebo komunikaci mezi cyklisty v dosahu Bluetooth. Příslušná aplikace v telefonu slouží jako navigace i cyklopočítač. Otřesové čidlo pak dokáže ve spolupráci s aplikací v případě nehody a nečinnosti cyklisty poslat zprávu na předem definované kontakty s přesnými souřadnicemi místa.

Bezpečný a bytelný držák smartphonu
Ať už používáte telefon jako navigaci, cyklopočítač nebo chcete být jen informováni o zprávách a hovorech, klíčové je jeho pevné uchycení k řídítkám. Při využívání navigace a trvale rozsvíceném displeji narazíte také na problém s výdrží baterie telefonu. Obě věci řeší geniálně bytelný držák Livall S2 (3 190 Kč), jehož součástí je představec řídítek s vestavěnou powerbankou. Telefon je tak uchycen absolutně bezpečně, je zásoben extra dávkou energie a držák mu zajišťuje náležitou ochranu.   

Hudba
Při cestě na kole chcete mít co nejlehčí zátěž. Pokud pojedete cestou, na které nebudete hudbou rušit okolí nebo si chcete při zastávce dopřát hlasitou a kvalitní hudbu pro celou výpravu, připněte si na řídítka pomocí důmyslného gumového pásku malý reproduktor Bose SoundLink Micro (2 990 Kč), který vás zásobí hudbou až po dobu 6 hodin. Vybírat můžete ze tří barev.

Sledování fyzické aktivity a trasy cesty
Chytrý náramek je moderním doplňkem při jakékoli fyzické aktivitě. Zajímavou alternativu v kombinaci s atraktivní cenou představuje Deveroux P5 (1 690 Kč), který má kromě krokoměru a schopnosti vyhodnotit fyzickou aktivitu i při jízdě na kole navíc vestavěný GPS čip. Ten zaznamenává do paměti náramku trasu včetně převýšení a po připojení k telefonu se můžete pokochat jejím obrazem na mapě a sledovat řadu zajímavých ukazatelů.   

Na letní open air party

Hudba k tanci pro celou společnost
Když budete chtít dobře rozjet a ozvučit venkovní party tak, abyste si mohli i zatancovat, budete potřebovat adekvátní hlasitost a odolnost proti postříkání, respektive letnímu deštíku. K tomu je velmi praktická možnost zapojit pomocí aplikace dva libovolné reproduktory Bose SoundLink v rámci dosahu Bluetooth do jednoho celku, přičemž můžou hrát ve stereo módu. Největší zábavu a hlasitost z téhle rodiny vám zajistí Bose SoundLink Revolve+ (7 390 Kč), který hraje do všech stran a díky závitu vestavěném v jeho dnu ho můžete instalovat v úrovni uší posluchačů na fotografický stojan.

Hloupý, ale stylový telefon se zrcátkem
Na party je na prvním místě zábava. S ní jde u přítomných dam ruku v ruce starost o vzhled. Malinký, hloupý, ale dokonale stylový tlačítkový telefon Geecoo Mini 1 (990 Kč) je k dostání ve třech barvách (zlaté, modré a černé) a ve vypnutém stavu poslouží jako oboustranné zrcátko. Teprve po aktivaci se objeví displej. Kromě stylu, telefonování, SMS a WhatsApp komunikace od něj nečekejte nic zásadního. Ale jste přece na party, ne?