Společnost QNAP představuje špičková úložná, síťová a výpočetní řešení na veletrhu CeBIT 2018

Tchaj-pej, Tchaj-wan, 12. června 2018 – Při otevření veletrhu CeBIT 2018 společnost QNAP® Systems, Inc. představila širokou škálu nových zařízení NAS: Od základního modelu TS-328 (první třípozicové čtyřjádrové zařízení NAS QNAP) po dostupný model TS-453BT3 s konektivitou Thunderbolt™ 3, 9pozicový model TS-932X s procesorem AnnapurnaLabs ARM, který je připraven pro sítě 10GbE a model TS-1677X s procesorem AMD Ryzen™. Odborné znalosti společnosti QNAP jsou dobře zastoupeny v hale 12, ve stánku B103 i se společnými řešeními s partnery Seagate®, Hikvision® a iEi®. Společnost QNAP také prezentuje pokročilé softwarové aplikace včetně Virtualization Station, která zařízením NAS umožňuje hostovat virtuální počítače, video dozorovacího systému QVR Pro s kamerami Hikvision a QuAI – platformu pro vývojáře v oblasti AI. Ta umožňuje rychle budovat, učit a optimalizovat modely AI, běžící na systémech QNAP NAS.

TS-328 jako rozpočtově příznivé zařízení NAS s RAID 5

Model TS-328 disponuje čtyřjádrovým 1,4GHz procesorem Realtek RTD1296 a jde o první 3pozicové zařízení NAS společnosti QNAP, které umožňuje vybudovat pole RAID 5 s nejmenším počtem disků a navíc podporuje snímky. TS-328 poskytuje funkčně bohatě vybavené multimediální aplikace se schopnostmi překódování videí a jde o ideální řešení pro domácí uživatele, kterým umožňuje centrálně ukládat, zálohovat a spravovat soubory a data.

Dostupné zařízení TS-453BT3 Thunderbolt™ 3 pro kreativní profesionály

4pozicový model TS-453BT3, vybavený čtyřjádrovým procesorem Intel® Celeron® J3455 1,5 GHz (navýšení až na 2,3 GHz), kombinuje vysokorychlostní konektivitu Thunderbolt 3 s předinstalovanou kartou QM2 PCIe, nabízí dva sloty M.2 SATA SSD a konektivitu 10GbE. Má elegantní displej OLED, výstup 4K HDMI a poskytuje malým a středním podnikům, pracovním skupinám a mediálním profesionálům výkonné úložné řešení s mnoha funkcemi.

9pozicový model TS-932X s automatickým stupňováním

TS-932X je cenově dostupný model NAS s 10GbE, který pojme pět 3,5“ pevných disků a čtyři 2,5″ SSD a má dva porty 10GbE SFP+. Tento kompaktní model s procesorem ARM využívá čtyřjádrový procesor Alpine AL-324 1,7 GHz Cortex-A57 od AnnapurnaLabs, podporuje SSD cache a Qtier pro optimalizaci výkonu a využití úložiště.

TVS-1582TU a TS-1677X – NAS na podnikové úrovni

TVS-1582TU je první rackový model NAS společnosti QNAP s připojením Thunderbolt 3. Se čtyřmi porty Thunderbolt 3 a dvěma porty 10GbE je 15pozicový NAS flexibilním řešením pro multimediální průmysl. Umožňuje editaci videí na cestách i na místě filmování. Porty Thunderbolt 3 lze používat zároveň se sloty pro USB-C 3.1 Gen2 s rychlostí 10 Gb/s. Díky ultrarychlému datovému přenosu a zálohování lze TVS-1582TU používat jako datové úložiště pro živé produkce ve vozech SNG a OB.

NAS TS-1677X Ryzen má dvanáct 3,5″ diskových pozic a čtyři 2,5″ diskové pozice. Nabízí absolutní výkon díky procesoru AMD Ryzen (až 8 jader/16 vláken). Poskytuje dva porty 10GBASE-T RJ45 (které podporují rychlosti 10 G/5 G/2,5 G/1 G/100 M) a tři sloty PCIe pro neuvěřitelný potenciál rozšíření. Když se použije se špičkovou grafickou kartou a platformou pro vývojáře v oblasti AI QuAI společnosti QNAP, přemění se na výkonné úložiště velkých dat pro AI a výpočetní centrum.

Vylepšete síťové prostředí a výkon pomocí přepínače 10GbE a karet QM2 od společnosti QNAP

Společnost QNAP také vystavuje neřízený přepínač 10 GbE/NBASE-T – 12portový QSW-1208-8C (4 porty SFP+ optické vlákno, 8 SFP+/ RJ45 měděné kombinované porty). Přepínač nabízí domácím uživatelům a malým podnikům konektivitu 10GbE pro úlohy náročné na šířku pásma a napomáhá snižovat náklady díky tomu, že je zpětně kompatibilní se stávajícími kabely kategorie 5e, 6 a 6a.

Rozšiřující karty QM2 PCIe QNAP uživatelům umožňují přidat ke QNAP NAS M.2 SSD a konektivitu 10GbE RJ45. Karty QM2 umožňují SSD cache pro vyšší výkon IOPS nebo pro vytvoření svazku s automatickým stupňováním pro optimální úložný výkon. Pokročilé modely QM2 mají konektivitu 10GbE 10GBASE-T a nabízejí dostupnou cestu pro vylepšení při zavedení sítí 10GbE.

Na veletrhu CeBIT se můžete seznámit se softwarem společnosti QNAP pomocí živého dema

Společnost QNAP představuje na veletrhu CeBIT následující aplikace: Virtualization Station pro provozování a spravování většího počtu virtuálních počítačů na jednom zařízení NAS; QVR Pro dozorovací řešení s komplexní správou kamer a událostí; výpočetní platformu AI QuAI pro realizaci umělé inteligence, strojového učení a hlubokého učení; QIoT Suite Lite pro vývoj aplikací IoT na QNAP NAS; a různé aplikace pro zvýšení produktivity pro zjednodušení organizace a vyhledávání souborů.

Další informace o QNAP NAS a jejich široké škále funkcí najdete na www.qnap.com.