Flatio expanduje do dalších českých měst. Reaguje na zájem firem i samotných majitelů bytů

Brno 13. června 2018 – Brněnský startup Flatio, který ve střední Evropě buduje trh střednědobých pronájmů, začne vedle Prahy a Brna nabízet možnost pronájmů od jednoho do šesti měsíců také v dalších českých městech. Důvodem rozšíření je rostoucí poptávka jak ze strany firemní klientely po bydlení ve městech nad 40 tisíc obyvatel, tak zájem majitelů pronajímat byty skrze tuto platformu, jež je postavená na moderních technologiích. Flatio odhaduje, že během následujících měsíců by se měla rozrůst česká nabídka minimálně o deset nových měst.

„Po dvou letech na trhu se ukazuje, že potenciál České republiky je vyšší, než jsme si původně mysleli. Rozhodli jsme se, v návaznosti na rostoucí příležitosti, otevírat nová města doma, v České republice, což ovšem v žádném případě neznamená, že nás opustily plány expandovat za hranice. I nadále budeme usilovně pracovat na růstu ve všech zahraničních městech, kde působíme, tedy ve Vídni, Bratislavě, Budapešti, Varšavě, Krakově a Berlíně,“ prozrazuje plány Radim Rezek, zakladatel a CEO Flatio. Služba počítá, že mezi zákazníky hledající střednědobé bydlení v městech na 40 tisíc obyvatel budou především firmy, které prostřednictvím Flatio For Business hledají dočasné bydlení pro své manažery, nové zaměstnance nebo zahraniční kolegy, aby se mohli na několik měsíců přestěhovat do daného města.

Zájem roste také v Praze

Rostoucí zájem majitelů o umístění nabídky na Flatio není patrný pouze v menších městech, ale narůstá také v Praze. „Od počátku roku rapidně vzrostl zájem majitelů nemovitostí pronajímat skrze Flatio. Zájem projevili majitelé, kteří dříve pronajímali dlouhodobě, tak také ti, kteří již pronajímali krátkodobě. Ti z krátkodobého nejčastěji argumentují faktem, že již nechtějí řešit nutné časově náročné úklidy, opravy nemovitosti, ale i hluk obtěžující sousedy,“ doplňuje Rezek.

Za dva roky přes 2 820 pronajatých měsíců

Flatiu se za dva roky existence podařilo expandovat do všech čtyřech sousedních států, pronajmout byty celkově 76 národnostem a zalistovat do nabídky jednotky tisíc bytů. K sedmému červnu letošního roku se pak firmě podařilo od května 2016 zprostředkovat na 2 820 měsíců ubytování.

Více o Flatio.cz

Flatio je specialista na bydlení na pár měsíců a je tady především pro ty, kteří potřebují najít dočasné bydlení,
a to nejčastěji po dobu delší pracovní návštěvy, studia, pobytu Erasmus či po dobu rekonstrukce vlastní nemovitosti, nebo i pro ty, kteří přijíždějí ze zahraničí navštívit na delší čas rodinu a přátele.

Myšlenkou služby je propojit realitní byznys s nejnovějšími technologiemi, prostřednictvím kterých se zjednodušuje celý proces pronájmu. U Flatio tak odpadají zažité stereotypy realitních kanceláří, jako je kauce, nutnost osobní prohlídky nebo osobní podpis smlouvy. Prohlídky na Flatio.cz jsou řešeny virtuální návštěvou nabízených nemovitostí, smlouvy se podepisují online a nakonec i platby za pronájem mohou nájemníci díky unikátní aplikaci platit online kartou. Flatio staví službu především na jednoduchosti, rychlosti a maximální pohodlnosti pro obě strany. Rezervovat bydlení přes Flatio je tak možné odkudkoli na světě.

Služba nyní působí v České a Slovenské republice, v Německu, Polsku a Maďarsku. Za Flatio stojí podnikatel Radim Rezek, investory projektu jsou investiční skupiny Enern a INCOMMING ventures.