Smíchovský pivovar Staropramen podporuje i lokální pražské umělce

Multižánrový festival Praha Žije Hudbou představil od čtvrtka 7. do soboty 9. června 2018 přes 200 umělců na pěti hudebních scénách a více než 40 buskerpointech. Hlavním partnerem byl pro letošní rok Smíchovský pivovar Staropramen, který hostil hlavní scénu pátečního festivalového dne. Celá koncepce festivalu, který usiluje o oživění města a rozvoj pouličního umění, se sešla s dlouhodobou strategií pivovaru. Ten rozšiřuje své propojení s obyvateli Prahy 5 a letos posílil i podporu lokálního umění. Kromě spolupořádání Dnů Prahy 5 v květnu a celé řady dalších aktivit se tak zapojil i v největším open-air městském festivalu Praha Žije Hudbou. Smíchovskou trasu festivalu navštívilo na 8 tisíc lidí, samotnou hlavní páteční scénu v areálu pivovaru pak 3 tisíce návštěvníků.

„Pro festival jako jsme my je důležité spolupracovat s partnery, kteří to se svými vizemi a činností myslí vážně. Staropramen podporuje Smíchov a celou Prahu 5, snaží se o její rozvoj a oživení, což jde ruku v ruce s hlavními myšlenkami našeho projektu. Proto jsme společně připravili Smíchovskou festivalovou trasu končící v pivovaru, na které se představili zahraniční hvězdy po boku lokálních umělců a mladých talentů ze Smíchova. A takové upřímné spojení právě veřejnost oceňuje nejvíce,“ dodává Jan Gregar, ředitel festivalu Praha Žije Hudbou.

Hlavní festivalová scéna byla umístěna ve Smíchovském pivovaru Staropramen, kde začal program už v 15.45 vystoupením talentované kapely Infinity, kterou z řad buskerů vybrali dramaturgové festivalu. Mezi další kapely pátečního odpoledne patřili například indierockoví I Love You Honey Bunny, kteří představili materiál ze své debutové desky a živelné hiphopové uskupení Shizzle Orchestra. Večer pokračoval show legendárního uskupení Indy & Wich + LA4 a na závěr scénu uzavřelo strhující vystoupení Jamese Colea, který představil své aktuální temně rapové album Stanley Kuffenheim.

Charakter Smíchova už téměř 150 let formuje Smíchovský pivovar, a ten je po celou tuto dobu aktivní součástí „své” čtvrti. Jsem velice rád, že se nám letos podařilo rozšířit aktivity v kulturní oblasti a hlavní scéna festivalu Praha Žije Hudbou byla pro nás kulturním vrcholem letošního jara,“ dodává Petr Kovařík, generální ředitel společnosti Pivovary Staropramen.

—————————

Praha Žije Hudbou 2018

Pořadatelem festivalu Praha Žije Hudbou je NerudnýFest.cz, jedna z nejvýznamnějších produkcí v Praze, která stojí mimo jiné za mezinárodním festivalem Mladí ladí jazz, Student Festem nebo Festivalem svobody a dalšími projekty.

Hlavní partner: Staropramen

Speciální partner: Pražské služby, Club-Maté

Partneři festivalu: Magistrát hl. m. Prahy, Quadrio, Red Bull, Městská část Praha 3, Městská část Praha 6, Městská část Praha 2, DPP, Rekola

Mediální partneři festivalu: Radio 1, Český rozhlas Vltava, Radio Wave, Pražský Deník, Nový prostor