1,5 miliardy IIoT měření spotřeby energie pro FOXCONN

  • Řešení pro průmyslové IoT měření, řízení a predikci spotřeby elektrické energie pro společnost Foxconn CZ je v provozu již rok
  • Měření 32 klíčových parametrů a pokročilá analýza dat pro predikci vývoje
  • 12% úspora elektrické energie během jednoho roku a návrh na řadu provozních opatření
  • Vhodné řešení pro snížení nákladů na výrobu s ohledem na rostoucí ceny energií
  • Jedna z největších praktických implementací průmyslového IoT v České republice

Praha 18. června 2018 – Společnost Foxconn 4Tech realizovala pro Foxconn CZ pokročilé řešení pro měření, řízení a predikci spotřeby elektrické energie pro výrobní továrnu v Pardubicích. Řešení je v provozu od roku 2017 a za rok bylo zaznamenáno více než 1,5 miliardy měření, která jsou vyhodnocována pomocí pokročilých analytických nástrojů a vlastní průmyslové IoT platformy.

Implementace Internetu věcí, především v průmyslovém provedení (IIoT), se dostává do popředí zájmu výrobních firem v rámci rozvoje trendu Průmyslu 4.0. Společnost Foxconn 4Tech realizovala v roce 2017 první velkou implementaci IIoT zahrnující vlastní IoT zařízení, platformu a pokročilé prediktivní analytické nástroje. Po roce provozu bylo zaznamenáno a zpracováno 1,5 miliardy měření elektrické energie, které je implementováno na 66 strojích ve výrobním závodě v Pardubicích.

„Implementace pokročilého měření spotřeby energie v průmyslovém pojetí vnímáme jako významný prvek na naší cestě k Průmyslu 4.0 a toto řešení nám pomáhá k lepšímu přehledu a predikci spotřeby elektrické energie ve výrobě. Naše společnost patří ke světovým inovátorům v oblasti automatizace výroby a zavádění nových technologií, které ve svém důsledku vedou k vyšší flexibilitě a kvalitě výroby pro naše zákazníky,“ uvádí Marian Štulák, Operations Manager ve společnosti Foxconn CZ.

Průmyslový internet věcí, který nabízí společnost Foxconn 4Tech, přináší snadnější cestu k automatizaci. Není třeba kompletně měnit starší infrastrukturu, inteligenci jí dodají například IoT zařízení v podobě chytrých senzorů či levných embedovaných mikropočítačů připojených na jedné straně ke stávající technologii a na straně druhé k internetu. Pokročilé řízení spotřeby energií může být kromě samotného monitoringu a predikce využito například i jako podpora pro preventivní údržbu technologií nebo napojení na řízení složitých a spojitých výrobních procesů.

„Pro náš systém řízení a predikce spotřeby energie využíváme vlastní průmyslovou IoT platformu, která umožňuje snadno integrovat libovolné technologie, zařízení a čidla a následnou pokročilou prediktivní analýzu dat. Součástí celého ekosystému jsou i IoT zařízení a aplikace, dostupná i pro menší firmy. Kromě elektrické energie systém podporuje i měření dalších médií, jako je voda, plyn nebo zapojení environmentálních IoT čidel,“ říká dr. Pavel Vrba, R&D manažer ve společnosti Foxconn 4Tech.

Pokročilé aplikace a řešení jako je měření a predikce spotřeby energií pomáhá firmám lépe předvídat budoucí náklady spojené s výrobou. Podle analytických společností mohou české průmyslové firmy očekávat v roce 2019 růst velkoobchodních jednotkových cen elektrické energií až o 10 % díky rostoucím cenám emisních povolenek a fosilních energetických zdrojů. Vhodně implementované IIoT řešení, které Foxconn 4Tech přináší na trh, pomůže tento nárůst eliminovat a v kombinaci s dalšími opatřeními dokonce výrazně snížit i s ohledem na úroveň letošních cen.

Foxconn

Foxconn je předním světovým výrobcem elektroniky a poskytovatelem poprodejních služeb. Centrála pro Evropu byla založena na počátku nového tisíciletí v České republice. Od té doby se Foxconn stal jedním ze tří nejvýznamnějších českých exportérů. Zároveň je dlouhodobě považován za nejlepšího zaměstnavatele v regionu. V rámci aktivit druhé generace se Foxconn prostřednictvím svých divizí Foxconn 4Tech a Foxconn DRC soustředí na vývoj vlastních inovativních produktů a řešení v oblastech navrhování a vývoje průmyslového softwaru, průmyslového internetu věcí (IIoT) a digitálních továren (digital factory) v souladu s principy konceptu Průmysl 4.0 (Industry 4.0). Foxconn tím sleduje strategický cíl, stát se předním celosvětovým poskytovatelem pokročilých produktů a integrovaných řešení pro průmyslovou automatizaci založenou na špičkových technologiích.
Více informací na www.foxconn.cz , www.foxconn-gfo.com

O společnosti Foxconn 4Tech

Vizí společnosti je stát se předním světovým poskytovatelem pokročilých produktů a integrovaných řešení pro průmyslový trh. Foxconn 4Tech vyvíjí vlastní inteligentní průmyslová řešení zaměřená na realizaci vize digitální továrny na základě principů iniciativy Průmysl 4.0. Prostřednictvím unikátních řešení Foxconn 4Tech pomáhá zákazníkům vytvářet zcela nové obchodní příležitosti a přispívá k jejich vyšší efektivitě v rychle se měnícím, daty řízeném průmyslovém prostředí. Portfolio Foxconn 4Tech produktů a řešení zahrnuje Industriální IoT, BI, umělou inteligenci, prediktivní analýzu dat, rozšířenou realitu, průmyslovou automatizaci, systémy MES a WMS, procesní inženýrství, robotiku, mechatroniku, systémovou integraci procesů a mnoho dalších.

Více informací na www.foxconn4tech.com a www.linkedin.com/company/foxconn-4tech.