Jaroslav Veselý posiluje Schneider Electric jako nový viceprezident divize Energy a Servis

Praha, 18. června 2018 – Společnost Schneider Electric, globální poskytovatel řešení pro energetický management a průmyslovou automatizaci, má nového viceprezidenta divize Energy a Servis pro Česko, Slovensko a Polsko. Do funkce nastoupil Jaroslav Veselý, který má více než dvacetiletou zkušenost v oboru získanou na klíčových manažerských pozicích.

„Mým hlavním úkolem je rozvíjet obchodní aktivity v oblasti produktů i pokročilých systémů pro moderní elektrické distribuční sítě. V oblasti servisu se chceme zaměřit na řešení, která umožňují na instalovaných zařízeních snižovat provozní náklady, zvyšovat jejich spolehlivost i dobu provozuschopnosti,“ popisuje Jaroslav Veselý.

Nový viceprezident divize Energy a Servis přichází do Schneider Electric z inovativní startupové společnosti Via Electra, která navrhuje v BIM/3D komplexní elektro a automatizační systémy pro moderní budovy. Veselý společnost spoluzakládal a působil jako její jednatel. Další manažerské zkušenosti nasbíral na klíčových pozicích ve společnosti ABB – mezi jinými jako ředitel divize Systémy pro energetiku pro CEE, dále jako zemský ředitel pro Ukrajinu a jako globální marketingový ředitel pro přístrojové transformátory a senzory.

Jaroslav Veselý v roce 1996 a 1999 úspěšně ukončil studia na Vysokém učení technickém v Brně, Fakultu elektrotechniky a komunikačních technologií, obor Silnoproudá elektrotechnika, respektive Fakultu podnikatelskou, obor Ekonomika a Management. Mezi jeho zájmy patří kromě oblasti elektro také rodina, sport a literatura.

O Schneider Electric

Schneider Electric je globální specialista na průmyslovou automatizaci a energetický management. Jsme jedničkou na celosvětovém trhu a s naší značkou se setkáváte ve více než stovce zemí. Poskytujeme integrovaná řešení, která kombinují hospodaření s energií, automatizaci a software. V našem globálním ekosystému spolupracujeme s tou největší integrační a vývojářskou komunitou, díky tomu umíme poskytovat efektivní řešení a operační účinnost v reálném čase. Věříme, že skvělí lidé a partneři jsou tím, co dělá Schneider Electric skvělou společností. Náš závazek vůči inovacím, rozmanitosti a udržitelnosti je zárukou komfortnějšího života i práce pro kohokoliv, kdekoliv a kdykoliv. V naší společnosti to nazýváme Life Is On. Více na www.schneider-electric.cz.