IP kamera důmyslně skrytá ve funkčních hodinách

SpyShop24.cz uvádí na český trh IP kameru ALC-T11 s HD rozlišením maskovanou ve funkčních hodinách

19. 6. 2018 – Miniaturizace a digitalizace přináší bezpočet možností, jak skrytě a utajeně monitorovat vybrané prostory. Objektiv o průměru dva milimetry je možné instalovat do běžných zařízení a pomocí WiFi přenosu a  IP protokolu internetového připojení streamovat obraz na kterékoli místo na světě. Jedním ze zařízení s těmito vlastnostmi v nabídce společnosti Spyshop24.cz je i skrytá kamera ve funkčních hodinách ALC-T11. Moderní design digitálních stolních hodin nevzbuzuje žádné podezření, že by se v něm mohlo skrývat důmyslné zařízení pro záznam obrazu i zvuku.

Základem celého zařízení je objektiv s průměrem dva milimetry a širokým úhlem záběru (až 78°) s rozlišením HD. Kamera je vybavena kvalitní matricí CMOS, která se používá i u fotoaparátů nebo rentgenových zařízení. Pokud se hodiny umístí do rohu místnosti, skrytá kamera pokryje téměř celý prostor. Kamera je schopna pořídit i záznam obrazu při nedostatečném osvětlení díky vestavěnému IR přisvícením, které je pro člověka neviditelné. Výsledkem je pak v tomto případě monochromatický obraz.

Skryté monitorování vybraného prostoru má význam nejen pro zabezpečení majetku, ale i pro zajištění bezpečnosti osob, monitoringu podezřelého chování, případně pro pořízení důkazních materiálů,“ vysvětluje Damian Teichert, marketingový manažer SpyShop24.cz pro Českou republiku, a dodává: „V případě umístění minikamery do stolních digitálních hodin jsme měli snadnou práci. Design hodin, černá plocha a použité plasty vytvořily ideální prostředí pro instalaci objektivu kamery tak, aby nevzbudila žádné podezření. Samotné digitální hodiny s budíkem jsou běžným zařízením každé domácnosti nebo kanceláře. V naší nabídce je velké množství skrytých kamer instalovaných do předmětů denní potřeby. Od zmíněných hodin, přes flash disk, propisku, zapalovač, napájecí konektor nebo klíčenku či počítačovou myš. Dokážeme naistalovat skrytou kameru do zařízení, které si zákazník vybere, nebo dodá sám. Jsme také schopni navrhnout optimální řešení dle individuálních potřeb. V naší dodávce jsou i samotné sety minikamer, které si zákazník může nainstalovat sám.“

IP kameru ALC-T11 je možné ovládat přímo na zařízení nebo pomocí aplikace pro mobilní telefony Android nebo iOS. Obrazový záznam v HD kvalitě se ukládá na microSD kartu, která je umístěna přímo v zařízení. Díky IP protokolu a WiFi připojení kamera umožňuje přenášet živý náhled na vzdálené zařízení.

Skrytá kamera je napájena vyměnitelným lithium-iontovým akumulátorem s kapacitou 2 200 mAh, který zajišťuje nepřerušované nahrávání videa po dobu 5 hodin. Kamera je však v provozu mnohem déle. Je totiž vybavena detektorem pohybu a funkcí automatického spouštění záznamu. Nahrávání probíhá tedy jen v případě, že se v dosahu čidla kamery „něco děje“.  

Cena a dostupnost:

IP kamera skrytá v hodinách ALC-T11 je dodávaná na český trh prostřednictvím internetového obchodu Spyshop24.cz  za aktuálně zvýhodněnou cenu 2 574 Kč včetně DPH.

Technické specifikace

Obrazový snímač: CMOS

Úhel záběru: 78°

Objektiv: 2 mm

Rozlišení videa: HD 1280 × 720

Počet snímků za sekundu: 30 fps NTSC/25 fps Pal

Kodek: H.264

Formát snímků: JPEG/BMP

Formát videa: AVI

Externí paměť: micro SD až 32GB

IR reflektor: ano

Noční režim: ano – až 5m (monochromatický obraz)

Detekce pohybu: ano

Funkce přepisování nahrávání: ano

Napájení: DC 5V

Příkon: 220 mAh

Výdrž: až 5 hodin

Rozhraní: USB

Bezdrátový přenos obrazu pro iPhone/Android

Rozměry: 45 × 95 × 35 mm

Hmotnost: 125 g

Firma SpyShop24  působí na trhu od roku 2007. Zaměřuje se na prodej detektivních nástrojů, které slouží ke sledování a ochraně proti sledování a také k získávání či ochraně informací nebo ochraně majetku. Cílem je zajistit zákazníkům vysokou kvalitu zařízení a profesionální poradenství. Odborně proškolený tým zaručuje individuální přístup, díky čemuž se SpyShop24  těší důvěře stále větší skupiny zákazníků.