Generální a technický ředitel společnosti LG nastíní v úvodní prezentaci veletrhu IFA 2018 ambiciozní strategii využití umělé inteligence ThinQ

Nejvyšší manažeři společnosti LG promluví k účastníkům veletrhu, poprvé za společnost LG Electronics

Praha, 20. června 2018 – generální ředitel společnosti LG Electronics (LG) Jo Seong-Jin a technický ředitel Dr. I.P. Park zahájí veletrh IFA 2018 společnou hlavní úvodní prezentací, v jejímž rámci nastíní svoji vizi strategie společnosti LG pro využití umělé inteligence s názvem ThinQ. První úvodní prezentace veletrhu IFA obou vrcholných manažerů s názvem Myslete rozumně, buďte svobodní: svobodnější život s umělou inteligencí se bude konat v pátek 31. srpna v hale 26 b na výstavišti Messe Berlin.

Generální ředitel společnosti LG Electronics Jo Seong-Jin poskytne svůj pohled na to, jak strategie využití umělé inteligence společnosti LG změní životy zákazníků na základě jedinečné filozofie „otevřené platformy, otevřeného partnerství a otevřené konektivity“.  Dr. I.P. Park ukáže, jak je tato technologie reálně implementována ve výrobcích, které každodenně využíváme, jako jsou ledničky, televize a pračky, a jak otevřená strategie umělé inteligence společnosti LG přináší prospěch spotřebitelům díky důrazu na to, aby jim poskytla jak kontrolu, tak pohodlí.

„Společnost LG byla a je klíčový globální hráč na poli umělé inteligence, a proto jsme nadšeni, že pan Jo Seong-Jin a Dr. I.P. Park v srpnu poskytnou zahajovací prezentaci na veletrhu IFA,“ říká výkonný ředitel Jens Heithecker. „Jsme nadšeni, že tito pánové představí svoji vizi praktických aplikací umělé inteligence transformujících životy spotřebitelů.“

Pan Jo Seong-Jin, veterán působící u společnosti LG již 40 let, byl jedním z prvních, kdo věřili, že by umělá inteligence mohla být nejlépe využita na spotřebitelském trhu prostřednictvím domácích spotřebičů. Vzhledem k tomu, že prošel u společnosti LG řadou vedoucích pozic v oblasti byznysu týkajícího se domácích spotřebičů, velmi brzy pochopil že z důvodu souvislosti domácích spotřebičů s domácími pracemi jde o oblast zralou pro inovace. Byl prvním, kdo dokázal komerčně využít motory s přímým pohonem (Direct Drive), díky čemuž společnost LG získala vedoucí pozici na světovém trhu s pračkami. Jako vedoucí obchodní divize společnosti LG odpovědné za veškeré domácí spotřebiče a kontrolu klimatu pokračoval v investicích do výzkumu a vývoje tak, aby vylepšil portfolio společnosti LG, přičemž v této praxi pokračoval i jako viceprezident a generální ředitel.

Jako technický ředitel má Dr. I.P. Park jako hlavní prioritu transformovat společnost LG ve společnost, která vidí v umělé inteligenci svou hlavní prioritu a zdroj budoucího růstu. Klíčovou součástí toho je role technického ředitele jako osoby budující široká a otevřená partnerství jak na domácí půdě, tak v cizině, což je v souladu se strategií společnosti LG založenou na otevřenosti.

LG vyvinula ThinQ na konci roku 2017, aby identifikovala veškeré své domácí spotřebiče, spotřebitelskou elektroniku a služby, které využívají umělou inteligenci. Výrobky a služby ThinQ společnosti LG mají schopnost používat metodu hlubokého učení („deep learning“) a navzájem mezi sebou komunikovat, přičemž využívají řadu technologií umělé inteligence od jiných partnerů, stejně jako vlastní technologii umělé inteligence společnosti LG s názvem DeepThinQ. Před rokem společnost LG oznámila otevření laboratoře pro výzkum umělé inteligence v Soulu, kde se má sdružit veškerý výzkum v oblasti umělé inteligence ohledně technologií, které rozpoznávají lidský hlas, video a informace ze senzorů, a které z nich dokáží usuzovat a učit se. Tato laboratoř doposud přispěla k vývoji první klimatizace s prostorovým učením na světě nebo inteligentních ledniček, praček a robotických vysavačů.