Na 8 000 zaměstnanců skupiny Edenred se zúčastní akce Idealday – Světového dne solidarity

Ve čtvrtek 21. června 2018 se budou zaměstnanci společností Edenred věnovat práci pro místní společenství v rámci akce Idealday – dne věnovaného solidaritě, který skupina pořádá ve všech 45 zemích světa, kde působí.

Nejenže se Edenred svými řešeními již více než 50 let podílí na zlepšování pracovního prostředí, ale rovněž se aktivně zapojuje v oblasti společenské odpovědnosti firem. V rámci tohoto úsilí skupina pořádá akci, při níž její zaměstnanci, klienti a partneři sdílejí chvíle solidarity, nazvanou Idealday. Ve čtvrtek 21. června 2018 tak zaměstnanci skupiny věnují svoji pracovní dobu práci pro místní společenství.

„Ideální den“ – každý přispěje podle svého

V roce 2018 se na celém světě uskuteční celkem 46 akcí zaměřených na solidaritu nebo životní prostředí. Zaměstnanci společnosti Edenred Chile hodlají budovat udržitelnou zahradu v centru pro znevýhodněné děti. Ve Francii budou zaměstnanci doporučovat obchodníkům v Paříži, aby uváděli přístupnost svých restaurací či podniků v aplikaci Jaccede, s jejíž pomocí mohou postižení rozeznat provozovny vyhovující jejich potřebám. Pracovníci skupiny Edenred v Libanonu budou s pomocí obchodníků a korporátních klientů podávat jídlo lidem bez domova a uprchlíkům a sbírat pro ně oděvy. V Mexiku společnost Edenred uspořádá udržitelný festival pro 500 zaměstnanců, pracovníky neziskových organizací a širokou veřejnost. Festival se bude konat v přírodní rezervaci a zaměří se na ekologické aktivity. Společnost Edenred Taiwan vyzývá své zaměstnance, partnerské obchodníky a podnikové klienty ke společnému sázení stromů.

Lokální pobočka Edenred sídlící v Praze naváže na své loňské sázení stromů další environmentální aktivitou – ve spolupráci s Lesy hlavního města Prahy pomohou desítky dobrovolníků v parku Stromovka a to zejména pletím růží a případně i čištěním parku od pohozených odpadků.

„Jsem hrdý na naše pracovníky, kteří se účastní akce Idealday, protože tím potvrzují zájem skupiny o místní společenství. Úspěch je udržitelný jen tehdy, je-li sdílen ku prospěchu všech. Tuto myšlenku ztělesňují jak naše řešení, jež spojují a sjednocují zájmy všech pracujících, tak náš přístup ke společenské odpovědnosti,“ prohlásil Jacques Adoue, výkonný viceprezident skupiny Edenred pro lidské zdroje a společenskou odpovědnost.

Sledujte všechny iniciativy zaměstnanců skupiny Edenred, týkající se místních společenství 21. června 2018, na twitterovém účtu @Edenred a pomocí hashtagů #Idealday a #Edenredconnects

▬▬

Edenred je celosvětovou jedničkou v oblasti transakčních řešení pro firmy, zaměstnance i obchodníky. V roce 2017 převýšil objem obchodů 26 miliard eur, přičemž 78 % připadalo na digitální formáty. Všechna tato řešení, ať už využívají mobilní telefony, online platformy, karty nebo papírové poukázky, dávají zaměstnancům větší kupní sílu, firmám pomáhají s optimalizací nákladů a smluvním partnerům zase přinášejí další byznys.

Portfolio je založeno na třech hlavních oblastech činnosti:

  • zaměstnanecké výhody (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket Plus, Nutrisavings a další),
  • řízení firemních nákladů (Ticket Log, Ticket Car, UTA, Empreserial atd.),
  • doplňková řešení, jako jsou korporátní platby (Edenred Corporate Payment), incentivy a odměny (Ticket Compliments, Ticket Kadéos) a veřejné sociální služby.

Skupina spojuje jedinečnou síť 44 milionů zaměstnanců, 770 000 firem a veřejných institucí a 1,5 milionu smluvních partnerů.

Akcie společnosti jsou kótovány na burze Euronext Paris a jsou součástí indexu CAC Next 20. Edenred působí ve 45 zemích světa s téměř 8 000 zaměstnanci.

Sledujte Edenred na Twitteru: www.twitter.com/Edenred