Foxconn je šestou nejvýznamnější firmou v České republice

Pardubice, 22. června 2018 – Společnost Foxconn se v letošním žebříčku Czech TOP 100 umístila na šesté příčce. S tržbami 104,5 miliardy korun se tak s přehledem udržela v první desítce nejvýznamnějších firem v České republice. Po prvenství v krajském a třetím místě v celostátním kole soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku se tak jedná o další úspěch technologické firmy z Pardubic a Kutné Hory.

„Být už několik let v první desítce nejvýznamnějších českých společností považujeme vzhledem k silné konkurenci za obrovský úspěch. Vděčíme za to ale především našim zaměstnancům, takže pro nás má přinejmenším stejnou váhu také nedávné umístění mezi nejlepšími zaměstnavateli. Tyto výsledky budeme chtít zopakovat i v příštím roce,“ řekl Pavel Tuček, manažer komunikace a PR společnosti Foxconn.

Tržby Foxconnu v roce 2017 dosáhly 104,5 miliardy korun. Jedná se však o údaj před konsolidovanou účetní závěrkou, takže výsledná částka bude ještě vyšší. Přestože růst tržeb stovky největších firem v loňském roce zpomalil, činil celkově 2,63 bilionu korun, z toho zisky tvořily více než 186 miliard korun.

Žebříček Czech TOP 100 se letos vyhlašoval již počtyřiadvacáté. Foxconn v předchozích dvou letech figuroval na pátém místě, v letech 2014 a 2015 stejně jako letos na šestém. Pořadí v nejužším čele zůstává dlouhodobě neměnné. Tradičně se vysoko umisťují automobilové, ale také energetické a telekomunikační společnosti. Postupně však do žebříčku začínají pronikat i online společnosti a start-upy.

Web: www.foxconn.cz , www.foxconn.cz/jobs , www.facebook.com/foxconneurope/jobs

O společnosti Foxconn

Foxconn je předním světovým výrobcem elektroniky a poskytovatelem poprodejních služeb. Centrála pro Evropu byla založena na počátku nového tisíciletí v České republice. Od té doby se Foxconn stal jedním ze tří nejvýznamnějších českých exportérů. Zároveň je dlouhodobě považován za nejlepšího zaměstnavatele v regionu. V rámci aktivit druhé generace se Foxconn soustředí na vývoj vlastních inovativních produktů a řešení v oblastech navrhování a vývoje průmyslového softwaru, průmyslového internetu věcí (IIoT) a digitálních továren (digital factory) v souladu s principy konceptu Průmysl 4.0 (Industry 4.0). Foxconn tím sleduje strategický cíl, stát se předním celosvětovým poskytovatelem pokročilých produktů a integrovaných řešení pro průmyslovou automatizaci založenou na špičkových technologiích.