Sluchátka Bose Sleepbuds pro klidný spánek, které mají ambici pomoci milionům lidí

Společnost Bose využila zkušenosti s audio produkty a řízením zvuku a představila koncept sluchátek, která nejsou určena k poslechu hudby, ale ke klidnému usínání a nerušenému spánku. Sluchátka Bose Sleepbuds maskují speciálně vytvořenými relaxačními zvuky okolní hluk, jako například chrápání či ruchy dopravy.

Praha, 22. června 2018 – Společnost BaSys, výhradní distributor audio produktů Bose pro ČR, představuje unikátní koncept tohoto legendárního výrobce audiotechniky – sluchátka Sleepbuds, která si uživatelé budou nasazovat před spaním. U tohoto produktu vychází Bose z existujících absolutně bezdrátových Bluetooth sluchátek s patentovanými speciálně měkčenými silikonovými zámky do uší StayHear+ ve třech velikostech. Sleepbuds byla však zmenšena tak, aby se celá vešla do uší a nebránila komfortu ani při spánku v poloze na boku.

Problémy se spánkem má většina lidí
Jak jste na tom se spánkem vy osobně? Bose uvádí, že na základě průzkumů spí 79 % dospělých lidí každou noc méně než 7 hodin a 30 % pak dokonce méně než 6 hodin denně. 60 % má problém dobře usínat nebo nerušeně spát a 25 % párů v Americe má zejména kvůli chrápání oddělené ložnice. Globální výdaje na problémy spojené s poruchami spánku se ročně pohybují v řádu 100 miliard USD. Koncept Bose Sleepbuds vychází vstříc všem uvedeným skutečnostem.

Jak to funguje
Většina lidí obeznámených s produkty Bose by se mylně domnívala, že sluchátka určená pro klidný spánek budou využívat technologii noise-cancelling eliminující zvuky z okolí a vytvářející ticho, kterou se tento výrobce proslavil po celém světě a používá ji v produktech QuietComfort. Odborníci z Bose však šli jinou cestou. Zjistili totiž, že lépe než tato funkce prospívají spánku některé druhy uklidňujících zvuků a vytvořili novou technologii nazvanou noise-masking (v překladu „zamaskování hluků“). Základem je aplikace pro smartphony a sada deseti speciálně vytvořených zvuků, mezi nimiž najdeme například jemné šustění listí, praskání táborového ohně, večerní serenádu cvrčků nebo vlnění moře. Zvuky jsou optimalizovány a byly testovány tak, aby maskovaly nežádoucí ruchy a zajistily maximální relaxaci a komfort během spánku.

Pro ty, kteří mají problém pouze s usínáním, umožňuje aplikace nastavit dobu, po které bude zvolená zvuková kulisa vypnuta. Naopak ti, které budí ze spánku nejrůznější ruchy z okolí, mohou nechat pracovat noise-masking celou noc. Pro tyto účely bohatě dostačuje šestnáctihodinová výdrž sluchátek Bose Sleepbuds na jedno nabití s tím, že praktické ochranné a dobíjecí pouzdro nabízí pak energii na jedno další plné dobití.

Budík, který vzbudí jen vás samotné
Když už máte v uších sluchátka, nabízí se praktická funkce budíku, který probere citlivě pouze vás a ostatní nechá dál spát.

Sluchátka Bose Sleepbuds jsou dostupná prozatím pouze v USA. Předpokládá se, že s časovým odstupem se objeví také na evropském trhu.

O společnosti Bose:

Společnost Bose založil v roce 1964 profesor elektrotechniky na Massachusetts Institute of Technology, pan Amar G. Bose. Již první audiosystém Bose přinesl revoluční způsob řešení a revoluci v zážitku reprodukované hudby. Až do dnešní doby je společnost řízena jejími původními principy, kterými jsou investice do dlouhodobého výzkumu s cílem vývoje nových technologických řešení, které přinesou reálný přínos zákazníkům. Kromě audiotechniky vyvíjí a vyrábí Bose také zařízení pro několik dalších průmyslových odvětví. S produkty a patentovanými technologiemi Bose se setkáváme v domácnosti, autě, na cestách i na veřejných prostranstvích.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.