Soud vydal předběžné opatření proti společnosti M7 Group, provozující službu Skylink, které zakazuje distribuci programů Primy určených pro ČR zákazníkům na Slovensku

FTV Prima uspěla u Městského soudu v Praze s návrhem na vydání předběžného opatření proti společnosti M7 Group S. A. ve věci nelegálního šíření českých televizních programů na území Slovenské republiky. Soud společnosti M7 Group S. A. nařídil, aby u dekódovacích karet, které umožňují přístup k obsahovým službám slovenského produktu Skylink, zablokovala přístup k televizním programům Prima, Prima COOL, Prima LOVE, Prima ZOOM, Prima MAX a Prima KRIMI. Pokud jde o tyto programy, je společnost M7 Group S. A. dále povinna se zdržet na Slovensku nabízení a prodeje dekódovacích karet, které umožňují uživatelům jejich příjem mimo ČR.

„Uvítali jsme, že soud akceptoval náš návrh na předběžné opatření ve věci dekódovacích karet služby Skylink. Operátoři by neměli jednat v rozporu se smlouvou a distribuovat naše programy mimo území České republiky, a vystavovat nás tak nebezpečí postihu ze strany globálních poskytovatelů autorských práv u zahraničních pořadů. Diváci na Slovensku mohou i nadále sledovat své oblíbené pořady na kanále Prima PLUS,“ uvádí Gabriela Semová, vedoucí korporátní a interní komunikace FTV Prima.

FTV Prima provozuje v České republice vysílání celé řady televizních programů. Její hlavní stanicí je plnoformátová TV Prima pro celou rodinu, na mladší muže se orientuje stanice Prima COOL, Prima LOVE se zaměřuje na oblíbené pořady pro ženské publikum. V portfoliu skupiny nechybí dokumentární kanál Prima ZOOM a filmová stanice Prima MAX. Benjamínkem televizní rodiny je kanál Prima KRIMI, jenž se orientuje na kriminální a detektivní tvorbu. Pro Slovensko je pak určen televizní program Prima PLUS. Skupina Prima disponuje širokým portfoliem webů a časopisů. Od roku 2016 se podílí na organizaci více než deseti eventů, které navštíví více než 200 000 osob. Průměrný měsíční zásah stanic a online skupiny Prima v prvním čtvrtletí letošního roku je téměř 100 % ekonomicky aktivní populace 15–69 let, díky čemuž je skupina Prima jednou z nejsilnějších mediálních společností v České republice.