Acronis slaví 15 let inovativní ochrany dat

Jedním z prvních distributorů Acronis se v roce 2003 stala česká Zebra systems;  dnes řešení Acronis chrání data 10 tisíc podnikových zákazníků v ČR a na Slovensku

Praha, 25. června 2018Acronis, celosvětový lídr hybridních cloudových řešení ochrany dat, slaví 15 let své existence. Dnes její produkty využívá 5 milionů spotřebitelů a 500 000 společností ve 150 zemích celého světa. Zákazníky Acronis je aktuálně 46 % organizací žebříčku Fortune 250, přičemž každým rokem toto číslo dále stoupá. 15 let slaví Acronis také na českém a slovenském trhu prostřednictvím společnosti Zebra systems, výhradního distributora Acronis, která se v roce 2003 stala jedním z prvních distributorů nově vzniklé firmy Acronis. Dnes v České republice a na Slovensku využívá ochranu řešení Acronis přes 10 tisíc podnikových zákazníků a více než 100 tisíc domácích uživatelů.  

Acronis byl založen v roce 2003 v Singapuru, dnes má své hlavní sídlo ve švýcarském Schaffhausenu. Během 15 let své existence se společnost stala globálním dodavatelem produktů kybernetické ochrany, když její řešení zahrnují více než 100 patentů a na jejich vývoji pracuje přes 500 profesionálů ve 26 vývojářských centrech v 18 různých zemích. K vlajkovým lodím firmy se řadí Acronis Backup, zálohovací řešení pro podniky a organizace, Acronis Data Cloud, řešení ochrany dat pro poskytovatele služeb, a Acronis True Image, zálohovací program pro jednotlivce a malé kanceláře. Všechna tato řešení v sobě integrují ochranu proti ransomwaru Acronis Active Protection.

„Acronis je založen na optimistickém principu, že znalosti dělají svět lepším. Znalosti jsou data a ochranou dat Acronis zároveň chrání znalosti. Od uvedení svého prvního produktu v roce 2003 se zaměřujeme na to, aby ochrana dat byla snadná, spolehlivá, efektivní, bezpečná a všem dostupná. Dnes slavíme 15 let, jež byly naplněna inovacemi, tvorbou nejlepších řešení na trhu a poskytováním výjimečné kybernetické ochrany milionům uživatelů po celém světě,“ řekl  Sergej Beloussov, zakladatel a výkonný ředitel společnosti Acronis.

„Naše partnerství se společností Acronis je výjimečné nejen špičkovými inovativními produkty, ale také vysokou úrovní prodejní, servisní a marketingové spolupráce,“ řekl Zdeněk Bínek, ředitel společnosti Zebra systems. „Ta se následně projevuje v efektivní interakci a spokojenosti našich prodejních partnerů a zákazníků, díky kterým se pravidelně objevujeme mezi nejlépe hodnocenými distributory. Slavíme 15. výročí společně s Acronisem a těšíme se na další období plné nových produktů a obchodních úspěchů.“     

O společnosti Acronis

Acronis poskytuje řešení pro zálohování, obnovu po haváriích a bezpečný přístup. Produkty společnosti Acronis chrání data více jak 5 miliónů jednotlivců a 500 000 podniků ve více než 145 zemích. Poskytují snadno použitelné, komplexní a bezpečné zálohy všech souborů, aplikací a operačních systémů napříč všemi prostředími – virtuálními, fyzickými, cloudovými i mobilními. Na českém trhu společnost působí od roku 2003. Více na www.acronis.cz či www.acronis.com.