Lenovo získalo statut největšího světového dodavatele pro TOP500 nejvýkonnějších superpočítačů světa

Praha, 26. června 2018 Lenovo Data Center Group se na Mezinárodní superpočítačové konferenci (ISC) konané ve Frankfurtu stalo největším dodavatelem chytrých řešení pro TOP500 vysokovýkonných počítačů na světě. 117 z 500 těch nejvýkonnějších zařízení na seznamu je poháněno technologiemi Lenovo, což znamená, že téměř každý čtvrtý systém (23,4 %) nacházející se na prestižním seznamu by bez jeho přispění nevznikl.

Loňský rok bylo naším cílem stát se největším TOP500 dodavatelem počítačových systémů
do roku 2020. Této mety jsme dosáhli o dva roky dříve, než jsme plánovali,” říká Kirk Skaugen, prezident Lenovo Data Center Group. „Tento úspěch je testamentem našeho závazku poskytovat našim zákazníkům tu nejlepší péči a nejmodernější inovace, respektive naší ambicí je stát se tím nejdůvěryhodnějším partnerem data center.

Skupina zákazníků vyhledávající vysokovýkonná zařízení je stejně široká jako rozmanitá.
17 z 25 nejlepších univerzitních výzkumných center napříč kontinenty nyní pohání svůj výzkum
za pomocí výpočetních clusterů a umělé inteligence z dílny Lenovo. Právě Lenovo, sídlící zároveň v Pekingu a v Morrisville ve Spojených státech, umožňuje svými komplexními řešeními vědecké bádání posouvat dopředu ve více než 160 zemích světa a v mnoha oborech, včetně výzkumu rakoviny a mozku, astrofyziky, klimatických změn, chemie, biologie, umělé inteligence či automobilového a leteckého průmyslu.

Pro nejnovější informace sledujte Lenovo na Twitteru www.twitter.com/LenovoCZ nebo na Facebooku: www.facebook.com/lenovocz. Nabídku serverů společnosti Lenovo přinášejí stránky www.thinkserver.cz.

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.