Společnost Panasonic uvedla dálkově ovládané PTZ kamery 4K 60p

Společnost Panasonic oznámila vývoj AW-UE150, nové 4K integrované dálkově ovládané kamery, která nabídne pořizování snímků 4K 60p. Jedná se o první PTZ kameru určenou pro vysílání.

Díky režimu HDR, podpoře různých 4K rozhraní a současnému výstupu 4K/HD UE150 také umožní nejširší zorný úhel (75,1 stupně, horizontálně) ve své třídě.

Kamera UE150 je zaměřena na high-end aplikace ve vysílání, výrobě, firemním prostředí a na akcích a živých přenosech a bude zahrnovat snímač MOS typu 1 a 20x optický zoom a inteligentní zoom (i Zoom). Podporovaná rozhraní 4K budou zahrnovat 12G-SDI, HDMI, optická vlákna a IP.

„Pokrok UE150 v rozlišení, montáži objektivu a rozhraní představují jasný směr vylepšování 4K a novou generaci fungování pro takové prémiové aplikace PTZ jako high-end podnikové, vysílací a výrobní aplikace,“ uvedl Sivashankar Kuppusamy, marketingový manažer společnosti Panasonic v oblasti EMEA. „Tato nová třída kamery PTZ bude představena spolu se špičkovou kamerou AW-HE130. Uživatelé tak budou mít k dispozici dvě různé prémiové integrované kamery PTZ – se sadami unikátních funkcí a potenciálních aplikací.“

Společnost Panasonic také oznámila nové dálkové ovládání kamery, AW-RP150, které je kompatibilní s UE150 i s více high-end PTZ a dalšími dálkově ovládanými kamerami od Panasonic. RP150 nabízí výrazné zlepšení oproti předchozím modelům, včetně multifunkčního ovladače ovládaného jednou rukou (k ovládání PTZ nebo zaostření) a velkého dotykového panelu LCD obrazovky pro monitorování a nastavení nabídky. RP150 přidává vstup SDI do panelu LCD pro monitorování kamery.

AW-UE150 i AW-RP150 budou uvedeny v zimě 2018.

Další informace o divizi Panasonic Broadcast & ProAV naleznete na stránkách: https://business.panasonic.cz/profesionalni-kamery/ 

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, technologií pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslaví 100 let od svého založení, nyní provozuje 495 dceřiných společností a 91 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 61,711 miliardy EUR za rok končící 31. března 2017. Se snahou vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, chce společnost vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Další informace o společnosti Panasonic najdete na adrese: http://www.panasonic.com/global