Holešovské ELKO EP otevřelo své brány, podívat se přišlo přes 200 návštěvníků

Holešov, 27. června 2018 – V sobotu 23. června se konal při příležitosti Holešovské regaty den otevřených dveří jejího hlavního partnera – společnosti ELKO EP. Návštěvníci si mohli projít výrobní i administrativní části společnosti a osobně se seznámit s managementem firmy. Představeny byly i novinky ve výrobě.

Předposlední červnový víkend v Holešově i jeho blízkém okolí se nesl ve znamení Holešovské regaty. Této příležitosti využil i její hlavní partner – společnost ELKO EP. Ta v sobotu 23. června 2018 otevřela své brány celému okolí. Obchodní partneři, rodiny zaměstnanců, ale také obyvatelé Holešova a jeho blízkého okolí tak měli možnost zjistit, jak funguje základna společnosti, která vyváží do více než 70 zemí světa. Možnosti využilo přes 200 návštěvníků.

Během sobotního dopoledne se mohli zájemci zúčastnit komentovaných prohlídek po areálu firmy, na které je provázeli samotní zaměstnanci. Poznali tak celý proces, který předchází samotnému prodeji výrobků. Podívali se tak do vývojových laboratoří, do kanceláří managementu a hlavně do výroby, kde byly představeny technologické novinky.

Těší mě, že i přes nabitý program Holešovské regaty se našlo tolik zájemců o naši společnost. Jsem rád, že naše firma je pro místní obyvatele zajímavá a poznávají, co se děje za našimi branami. I přes to, že máme pobočky v 16 zemích světa a 17. právě otvíráme u Baltského moře, Holešov pro nás vždy bude domovem,“ říká Jiří Konečný, majitel společnosti ELKO EP, jež exportuje chytrá řešení do 70 zemí světa a s 240 zaměstnanci a obratem 20 milionů eur je druhým největším producentem elektronických přístrojů v Evropě.

Organizátoři nezapomněli ani na děti. V sídle firmy pro ně byly nachystány omalovánky a kreslení na obličej. Venku na nejmenší návštěvníky čekal skákací hrad a spousta balónků. Pro všechny pak bylo nachystáno občerstvení a dáreček na památku.

Věřím, že pro obyvatele Holešova již nebudeme anonymní halou, kolem které denně projíždí. Počet návštěvníků nám jen dokazuje, že akce jako dny otevřených dveří mají smysl,“ dodává Konečný.

###

ELKO EP je jedním z předních světových výrobců elektronických zařízení pro domovní, office a průmyslové automatizace. Již 25 let dodává do celého světa produkty jako relé, bezdrátové instalace nebo zařízení pro Internet věcí (IoT). Nezaměřuje se ale jen na hmotné výrobky, navrhuje také komplexní efektivní řešení.

Pobočky společnosti jsou v 16 zemích světa, veškerý vývoj a výroba však probíhá ve vlastních prostorách v Holešově. I díky tomuto zázemí společnost obdržela několik významných ocenění, například Vizionář roku 2015 nebo Globální exportér roku 2016.