Nová rychlonabíjecí stanice pro elektromobily na parkovišti prodejny Lidl v Horoměřicích v ulici Suchdolská

V Horoměřicích začala v tomto týdnu fungovat nová rychlonabíjecí stanice pro elektromobily. Zákazníci prodejny Lidl ji mohou využívat zcela zdarma a během svých nákupů dobít svůj elektromobil.

Nová nabíjecí stanice je umístěna přímo na parkovišti prodejny nové generace v ulici Suchdolská a je k dispozici všem zákazníkům. Usnadní tak cesty majitelů elektromobilů ve Středočeském kraji. Parkoviště u této prodejny Lidl je vůbec největší v České republice a nabízí 184 parkovacích míst.

Zákazníky může potěšit i informace, že rychlonabíjecí stanice využívá elektrickou energii, která pochází z obnovitelných zdrojů. Mohou si tedy být jisti, že skutečně načerpají zelenou energii a navíc zdarma. Jde o další krok společnosti Lidl směrem ke zdravějšímu životnímu prostředí.

Rychlonabíjecí stanice u prodejny Lidl splňuje tři mezinárodní normy nabíjení. Pro nabíjení stejnosměrným proudem vozidel vyrobených v Asii (CHAdeMO), vozidel vyrobených v Evropě (Combo 2) a standardní nabíjení střídavým proudem (Type 2 Standard). Tato stanice je proto vhodná pro všechny typy elektromobilů dostupné na trhu. Nabíjení stejnosměrným proudem je novější technologie, která umožňuje nabití baterie z 0 na 80 % za pouhou půlhodinu, což je ideální čas na nákup. Navíc používání stanice je velmi jednoduché. Dobíjet si tu elekromobil bude možné v průběhu otevírací doby prodejny.

Horoměřická prodejna je po Praze, Brně, Ostravě, Pruhonicích a Pardubicích již šestou prodejnou Lidl s nabíjecí stanicí. Další v letošním roce přibude u prodejny Lidl v Hradci Králové.

Věříme, že majitelé elekromobilů novou nabíjecí stanici na svých cestách využijí.