Carsharing – komentář ke schválení spojení HoppyGo a SmileCar ÚOHS

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 25. června schválil spojení dvou významných platforem P2P carsharingu. Služba HoppyGo, která fungovala pod záštitou ŠKODA AUTO DigiLab, se spojí se SmileCar s podporou dopravce Leo Express.

Komentář Jana Charouze, CEO HoppyGo: Jsme rádi, že po bezproblémovém schválení spojení HoppyGo a SmileCar ze strany ÚOHS můžeme zahájit sloučení obou platforem v jednu službu. Kompletní transformace by měla být dokončena 11. července. Nová platforma HoppyGo zákazníkům nabídne unikátní službu pro P2P sdílení automobilů (uživatelé mezi sebou) a stane se tak významným hráčem na carsharingovém trhu v České republice. Silné zázemí jednoho z největších inovátorů ŠKODA AUTO DigiLab a významného evropského hráče v oblasti železniční a silniční dopravy Leo Express přinese široké možnosti inovací i propojení s dalšími způsoby přepravy.

Rádi bychom v České republice nastavili nový trend, kdy se carsharing stane legitimním způsobem přepravy a do budoucna bude mít i legislativní podporu. Na příkladu České republiky chceme ukázat, jak se může carsharing stát běžnou součástí dopravního systému i v dalších evropských zemích.

http://www.uohs.cz/cs/hospodarska-soutez/aktuality-z-hospodarske-souteze/2445-uohs-povolil-dalsich-pet-spojeni-soutezitelu.html