Nikon uvádí dalekohledy MONARCH HG s objektivy o průměru 30 mm

Amsterdam, Nizozemsko, 28. června 2018: Společnost Nikon dnes oznámila uvedení lehkých a kompaktních dalekohledů řady MONARCH HG (8×30 a 10×30) s objektivy o průměru 30 mm – nejpokročilejší řady v historii dalekohledů MONARCH.

Modely s objektivy o průměru 30 mm jsou kompaktní a lehké a jejich těla z hořčíkové slitiny váží pouze přibližně 450 g. Dalekohledy poskytují ostrý a brilantní obraz až do krajů zorného pole a poskytují široké zorné pole s přirozeným barevným podáním – obojí známé z dalekohledů MONARCH HG s objektivy o průměru 42 mm, nyní v menším těle.

Stejně jako ostatní modely řady MONARCH HG se i tyto nové dalekohledy vyznačují elegantním designem a poskytují stejně vysoký optický výkon. Velký zdánlivý zorný úhel dalekohledů (60,3 ° u modelu 8×30 a 62,2 ° u modelu 10×30) zaručuje působivá pozorování, zatímco optická konstrukce s rovnačem pole poskytuje ostrý a brilantní obraz až do krajů zorného pole. Použití optických skel s extrémně nízkým rozptylem světla (ED) zajišťuje korekci barevné vady způsobující barevné obrysy a poskytuje obraz s vysokým kontrastem a rozlišením.

Všechny čočky a hranoly jsou opatřeny kvalitními vícenásobnými antireflexními vrstvami. Na střechové hranoly jsou aplikovány vícenásobné dielektrické vrstvy s vysokou odrazností a vrstvy pro fázovou korekci, jejichž kombinací se dosahuje vysokého jasu obrazu při propustnosti světla až 92 % nebo vyšší, plus přirozeného barevného podání.

Kompaktní tělo z hořčíkové slitiny je vodotěsné a odolné proti zamlžování (do hloubky 5 m po dobu 10 min). Kvalitní provedení zamezuje zamlžování vnitřních částí optického systému i v prostředích s nízkým tlakem vzduchu do nadmořské výšky až 5 000 m.

Tyto nové modely se dodávají včetně popruhu na krk, který snižuje namáhání krku uživatele, a polotuhého pouzdra chránícího dalekohled při transportu. Dalekohledy Nikon MONARCH HG s objektivy o průměru 30 mm jsou ideální pro nadšené pozorovatele ptáků nebo přírody, stejně tak jako pro ostatní uživatele, kteří mají rádi venkovní aktivity a chtějí cestovat nalehko.

Klíčové vlastnosti

  • Široký zdánlivý zorný úhel (60,3 ° u modelu 8×30 a 62,2 ° u modelu 10×30). Optická konstrukce s rovnačem pole zaručující při realizaci širokého zorného úhlu ostrý a brilantní obraz až do krajů zorného pole.
  • Optická skla s extrémně nízkým rozptylem světla (ED) zajišťující korekci barevné vady způsobující barevné obrysy a poskytující obraz s vysokým kontrastem a rozlišením.
  • Vysoce kvalitní vícenásobné antireflexní vrstvy aplikované na všechny čočky a hranoly, plus vícenásobné dielektrické vrstvy s vysokou odrazností aplikované na střechové hranoly a dosahující jasného obrazu při propustnosti světla 92 % nebo vyšší a přirozeného barevného podání.
  • Střechové hranoly s vrstvami pro fázovou korekci zaručující vysoké rozlišení a kontrast obrazu.
  • Frontální čočky objektivů a okulárů opatřené vrstvami odolnými proti poškrábání.
  • Velké předsunutí výstupní pupily okulárů zaručující snadné pozorování celého zorného pole i nositelům brýlí.
  • Všechny čočky a hranoly vyrobené z optických skel bez příměsí olova a arzénu.
  • Otočné a posuvné gumové očnice s nastavením opatřeným záskoky pro snadné umístění oka do optimální pozice výstupní pupily.
  • Kroužek pro nastavení dioptrické korekce s aretací zamezující jeho náhodnému otočení.
  • Odolné a lehké tělo z hořčíkové slitiny (cca 450 g).
  • Vynikající vodotěsnost a odolnost proti zamlžování s tělem plněným dusíkem, které odolává tlaku vody do hloubky až 5 m po dobu 10 minut a zamezuje zamlžování vnitřních částí optického systému i v prostředích s nízkým tlakem vzduchu do nadmořské výšky až 5 000 m.
  • Měkčený popruh na krk.
  • Zabudované krytky objektivů pro zamezení jejich ztráty. Součástí dodávky jsou výměnné gumové kroužky na objektivy bez krytek, které lze použít volitelně na základě podmínek práce s dalekohledem.
  • Volitelný adaptér pro upevnění na stativ [TRA-3/Adaptér H (pevný typ)].


Další informace o oceňovaných produktech Nikon naleznete na webových stránkách
www.europe-nikon.com.