Kiss for PanzerGlass: Polibky proti opomíjenému vážnému onemocnění

Iniciativa společnosti PanzerGlass konaná u příležitosti charitativní motocyklové akce MDA Ride pomohla vybrat 30 000 Kč na boj proti často opomíjenému smrtelnému onemocnění zvanému svalová dystrofie.

PRAHA 29. 6. 2018 – Dánský výrobce prémiových krycích skel na chytré telefony PanzerGlass se rozhodl podpořit desátý ročník charitativní motocyklové akce MDA Ride. V rámci iniciativy Kiss for PanzerGlass mohli návštěvníci polibkem na sklo symbolicky přispět na boj proti vážnému onemocnění zvanému svalová dystrofie. Během dvoudenní akce na Václavském náměstí v Praze se jen v rámci této iniciativy podařilo vybrat 30 000 Kč, které organizátoři MDA Ride spolu s dalšími získanými prostředky věnují organizacím bojujícím proti zákeřné chorobě.

Svalová dystrofie je vrozené onemocnění, které široké veřejnosti není příliš známé. Přitom postihuje přibližně jednoho ze třech a půl tisíce narozených chlapců, prakticky jim znemožňuje vést normální život a má fatální následky. Spočívá v neschopnosti organismu vytvářet si důležitou bílkovinu dystrofin, což vede k postupnému odumírání svalových vláken a jejich nahrazování vazivovou a tukovou tkání. První příznaky se začínají projevovat již kolem prvního až třetího roku života. Již během školní docházky bývají postižení připoutáni na invalidní vozík. Zákeřná choroba postupně ochromí nejen kosterní, ale také plicní i srdeční svalstvo a zpravidla okolo dvacátého roku věku končí smrtí nemocného.

MDA Ride je aktuálně největší tuzemská motocyklová charitativní akce a jediný projekt svého druhu v Evropské unii. Probíhá každoročně již od roku 2009 a klade si za cíl proti svalové dystrofii bojovat jak šířením osvěty mezi širokou veřejností, tak pomocí veřejné finanční sbírky. Právě výtěžek z této sbírky putuje jako individuální́ pomoc postiženým vážným onemocněním a organizacím, které je sdružují, tedy Asociaci muskulárních dystrofiků v ČR a Parent Project. Během svého fungování pomohla MDA Ride financovat již přes dvě stovky projektů.

Letošní, již desátý ročník konaný mezi 15. a 16. červnem na Václavském náměstí v Praze, se rozhodl netradiční inciativou podpořit také PanzerGlass. Dánská společnost se specializuje na výrobu prémiových skel chránící chytré telefony, zejména pak jejich displeje. V rámci inciativy „Kiss for PanzerGlass“ přislíbila finančně přispět do veřejné sbírky za každý polibek návštěvníků na symbolické obří sklo. Za oba dny konání akce se díky této iniciativě rozrostly vybrané prostředky na boj proti nebezpečnému onemocnění o částku 30 000 Kč. Jak takové polibky na sklo pro charitu vypadají zjistíte z přiloženého videa.

O společnosti PanzerGlass

Společnost PanzerGlass vznikla v roce 2013 v Dánsku. Od té doby byly po světě otevřeny pobočky v deseti zemích, což napomohlo k dostupnosti ochranných skel PanzerGlass™ napříč šesti kontinenty. PanzerGlass™ se svým širokým portfoliem nabízí ochranu pro různá zařízení, ať už jde o chytré telefony, tablety notebooky i chytré hodinky.