NelsonHall označil Atos za lídra v službách digitálního bankovnictví

Praha, 3. července – Nejnovější zpráva globální výzkumné a poradenské firmy NelsonHall, Vendor Evaluation & Assessment Tool (NEAT), zveřejnila žebříček nejlepších digitálních bankovních služeb Digital Banking NEAT. Atos, globální lídr v digitální transformaci, byl hodnocen nejlépe a potvrdil roli lídra i v této oblasti.

Silnou stránkou Atos je široké portfolio proprietárních IP s klíčovými technologiemi a silné zastoupení v oblasti datových center v Evropě, staví také na blízkých vztazích s předními prodejci digitálních produktů a v neposlední řadě také na několika úspěšných akvizicích.

Atos nabízí fintech služby ve všech svých bankovních nabídkách, mezi které patří:

  • zákaznická zkušenost v bankovnictví,
  • Atos Codex Analytics,
  • modernizace nástrojů a aplikací v bankovních službách,
  • Atos Canopy Hybrid Cloud,
  • management rizik a kybernetická bezpečnost,
  • platby Worldline
  • a fraud management řešení pro zpracování bankovních produktů.

Atos poskytuje tyto služby v souladu se svým konceptem Digital Transformation Factory.

Za pozici lídra v hodnocení NelsonHall Digital Banking NEAT Atos vděčí své kompletní nabídce s důrazem na zákaznickou zkušenost, analytiku a management procesů,řekl Andy Efstathiou, Banking Operations & Transformation Research Director v NelsonHall.

Dan Cohen, Group Senior viceprezident Atos pro globální finanční služby, řekl: “Prohlášení za globálního lídra v digitálních bankovních službách nás těší. Pro Atos jsou digitální služby hlavním rozdílovým ukazatelem při hledání nových obchodů: naše cloudové nabídky v oblasti finančních technologií, programy zapojení a výzkum nabízejí nové způsoby jak se poprat s transformačními výzvami odvětví.

Atos nedávno představil tři nové iniciativy k posílení svého globálního partnerského programu v oblasti finančních technologií:

  • FinLab je cloudová platforma pro vytváření nových sjednocených služeb;
  • FinHub je program pro on-boarding;
  • Finney je vědomostní a informační portál.

Prostřednictvím své dceřiné společnosti Worldline, evropského lídra v odvětví plateb a transakčních služeb, přináší Atos do odvětví finančních služeb odborné znalosti v e-platbách, transakčních službách a digitálním bankovnictví. Dnes Atos a Worldline úzce spolupracují s přibližně 25 předem prověřenými partnery z oblasti fintech při vývoji projektů vertikální hodnoty pro některé z největších bank světa.

O společnosti Atos

Společnost Atos SE (Societas Europaea) je lídrem v oboru digitální transformace, má zhruba
100 000 zaměstnanců v 73 zemích a její roční tržby dosahují přibližně 12 miliard euro. Skupina má zákazníky po celém světě a je evropským lídrem v oblastech Big Data, kybernetické bezpečnosti, Digital Workplace, poskytuje cloudové služby, správu infrastruktury i dat, řešení Business & Platform a prostřednictvím Worldonline, evropského lídra v oboru plateb, i transakční služby. Společnost pomáhá klientům v různých sektorech, jako jsou obrana, finanční služby, zdravotnictví, výroba, média, služby, veřejný sektor, maloobchod, telekomunikace a doprava, uskutečňovat digitální transformaci díky svým novátorským technologiím, znalostem digitálních aplikací
i průmyslových oborů. Společnost Atos je celosvětovým IT partnerem olympijských
a paralympijských her a její akcie jsou obchodovány na pařížské burze Euronext Paris. Atos působí pod obchodními jmény Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify a Worldline.