Hyundai předal SUV Tucson poskytovateli sociálních služeb Centrin CZ

Společnost Hyundai Motor Czech předala v úterý 3. července vůz Hyundai Tucson poskytovateli sociálních služeb Centrin CZ, který provozuje domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem na několika místech po České republice. Vůz bude pomáhat nejen při dopravě seniorů na různé události, ale zároveň usnadní a urychlí přepravu sociálních pracovníků ke klientům, kteří žádají o umístění do pobytového zařízení.

„Jsme velmi rádi, že naše vozy mohou pomoci osobám, které to skutečně potřebují. Hyundai Tucson vyniká svojí prostorností, ale také bezpečností, kterou mohou docenit jak asistenti, tak klienti zdravotnického zařízení Centrin CZ. Věříme, že vůz usnadní každodenní provoz centra a zpříjemní tak chvíle, které zdejší klienti tráví pohromadě,“ říká Jan Pohorský, specialista komunikace Hyundai Motor Czech.

Společnost Hyundai se dlouhodobě angažuje tam, kde je pomoc opravdu potřeba. Již několik let je automobilka hlavním partnerem SOS dětských vesniček a nyní se rozhodla podpořit také seniory ze zařízení Centrin CZ. „Hyundai je partnerem na celý život. Podporujeme jak děti, které vyrůstají bez rodin, tak seniory, které již věk nebo nemoc odkázaly na pomoc druhých,“ dodává Jan Pohorský.

„Pro sociální a zdravotnické zařízení, jako je naše společnost Centrin CZ, je každá pomoc velmi vítaná. V současné době nás podporuje Krajský úřad středočeského kraje, Magistrát hlavního města Prahy, několik obcí a dárců z řad právnických i fyzických osob. Společnosti Hyundai jsme za podporu v podobě velkého SUV velmi vděčni. Usnadní nám téměř každodenní problémy s dopravou klientů při návštěvách odborných lékařů a kulturních akcí“, komentuje Helena Bednářová, ředitelka společnosti Centrin CZ.

Hyundai Tucson je od svého uvedení na trh v roce 2015 nejprodávanějším vozem Hyundai v Evropě. Zákazníci na tomto SUV oceňují zejména komfort, bezpečnost, design, ale také radost z jízdy. Vůz je vybaven nejvyspělejšími asistenčními systémy, jako například asistent jízdy v pruhu, autonomní nouzové brzdění nebo asistent sledování únavy řidiče. Všechny tyto prvky aktivní bezpečnosti přispívají k tomu, že si zákazníci mohou jízdu užít bez starostí.  

Společnost Centrin CZ vznikla v únoru 2007. Celkově zajišťuje činnost ve třech typech pobytových a sociálních služeb: domov pro seniory, domov se zvláštním režimem a odlehčovací služba.