InnoEnergy organizuje přední světovou akci o inovacích v oblasti udržitelné energie

Prezentace více než 150 startupů, přední experti na energetiku, živé prezentace produktů a mnoho dalšího

Praha – 26. června 2018

InnoEnergy, největší evropské společenství pro inovace v oblasti udržitelné energie, pořádá šestý evropský katalyzátor inovací čistících technologií “The Business Booster” (TBB). Letošní akce s podtitulem “Budoucnost je zde” proběhne v dánské Kodani 17. – 18. října. Přes 700 účastníků z více než 30 zemí bude mít možnost poznat během doprovodné výstavy na 150 špičkových inovací v oblasti udržitelné energie.

“Business Booster je jedinou událostí s cílem urychlit přechod Evropy k čisté energii, která spojuje nejinovativnější evropské startupy se zavedenými průmyslovými subjekty, investory a veřejnými institucemi,” říká Elena Bou, ředitelka inovací z InnoEnergy . “Kromě prezentací startupů se návštěvníci mohou zúčastnit kulatých stolů, demonstrací produktů a paralelních setkání.”

Business Booster přinese vůbec poprvé paralelní i reverzní prezentace projektů

Společnost InnoEnergy poprvé pořádá paralelní a reverzní prezentace produktů. V prvním formátu představí odborníci v jednotlivých oblastech své nejnovější inovace, a jak jejich revoluční řešení ovlivnily skladování, dopravu, větrnou energii a inteligentní města. Na reverzních setkáních budou naopak samotní podnikatelé hledat řešení v oblasti udržitelné energie mezi projekty, které jsou součástí InnoEnergy.

“Business Booster každoročně organizujeme, abychom startupům a zástupcům energetického průmyslu nabídli větší, lepší a odbornější program,” říká Bou. “Jedinečná kombinace setkání, demonstrací výrobků a networkingových akcí vytváří ideální podmínky pro delegáty k objevování nejnovějších inovací, vytváření partnerství a zvyšování povědomí o značce. Revoluce čisté energie již nastala, budoucnost udržitelné energie žijeme právě teď. “

Od vysoce výkonných skladových řešení až po automatické řízení vytápění

Mezi letošními vystavovateli najdeme švédskou firmu Northvolt, která staví největší evropskou továrnu na lithium-iontové baterie. Společnost Betterspace z Německa naopak vyvíjí komponenty, které umožňují automatické řízení vytápění v nebytových prostorách. Švédská společnost Watty představí svůj patentový nástroj pro analýzu energetických dat, který jediným snímačem sleduje spotřebu energie všech elektrických spotřebičů v domácnostech, a tím šetří peníze a energii. Francouzský DCbrain vyvinul řešení s využitím big dat pro údržbu složitých průmyslových sítí, zatímco Skeleton Technologies z Estonska vyvíjí vysoce výkonná řešení pro ukládání energie založená na průlomovém grafenovém materiálu.

Potvrzeni byli také první přednášející, včetně Dr. Daniela M. Kammena, profesora energetiky na Kalifornské univerzitě v Berkeley, autora zpráv Intergovernmental Panel on Climate Change, který získal Nobelovu cenu míru za rok 2007. Panelových diskusí a paralelních zasedání se zúčastní vědec Robert Rosner, zakladatel Institutu pro energetickou politiku Chicagské univerzity, a odborníci z oblasti průmyslu Lars Aagaard, generální ředitel dánské energetické asociace, a Michael Sen, člen představenstva společnosti Siemens.

Early-birds registrace jsou možné do 31. července. Další informace o programu, vystavovatelích a prezentujících naleznete na adrese tbb.innoenergy.com.

O InnoEnergy

InnoEnergy je evropské společenství pro inovace v oblasti udržitelné energie. V InnoEnergy podporujeme a investujeme do inovací ve všech etapách jejich vývoje – od učeben až k zákazníkům. Díky rozsáhlé celoevropské síti partnerů spojujeme investory z různých odvětví, stejně jako podnikatele s trhy, absolventy se zaměstnavateli a výzkumníky s firmami.

Působíme ve třech klíčových oblastech inovačního mixu:

  • Vzdělávání – vytváření informované a ambiciózní pracovní síly, která chápe, co udržitelnost i samotné odvětví potřebují pro svou úspěšnou budoucnost
  • Inovativní projekty – propojení nápadů, jejich autorů a samotného odvětví s cílem uvádět na trh konkurenceschopné výrobky a služby, přinášející skutečné výsledky
  • Podpora podnikání – podpora podnikatelů a startupů zaměřených na udržitelný rozvoj při vytváření prosperující společnosti schopné zapojit se do globálního energetického ekosystému

Propojování těchto oblastí zvyšuje jejich význam a vede k příznivému prostředí, v němž je možné spatřovat inovativní výsledky naší práce.

Společenství InnoEnergy bylo založeno v roce 2010 a je podporováno Evropským inovačním a technologickým institutem (EIT).