PlainID přichází s unikátním řešením autorizace pro firmy

Praha 10.7.2018Společnost PlainID představuje jediné propracované řešení autorizace na trhu. Nová autorizační platforma boří způsob, jakým lidské i umělé identity získávají přístup k uloženým datům jak on-premise, tak i na cloudu. Představení nové služby umožnila investice od Springtide Ventures a fondů Viola Ventures, Capri Ventures a iAngels ve výši 11 milionů dolarů.

Platforma umožňuje snadno porozumět každé úrovni autorizace, ať již v cloudových, mobilních nebo on-premise aplikacích a zajišťuje firmám kompletní kontrolu nad celým procesem autorizace. To dává ředitelům, odborníkům na kontrolu dat a bezpečnostním týmům v organizaci komplexní externí řešení, ve kterém mohou snadno sledovat a zavádět firemní politiku napříč různými protokoly.

Společnost PlainID má ve svém portfoliu klienty z řad firem v žebříčku Fortune 500 a investiční prostředky využije k uspokojení rostoucí poptávky po své platformě. Ve světě s nekonečným obměňováním identit, hybridních IT prostředí a API rozhraní, PlainID umožňuje firmám kontrolovat autorizace identit v reálném čase pomocí agnostické a snadno konfigurovatelné nadřazené vrstvy. Investice bude použita především k rozšíření obchodu a marketingu do USA, k posílení zákaznické podpory a R&D.

„Oblast autorizace se mění. To, kdo a kdy má získat přístup k datům, je tedy klíčová otázka, která vyžaduje správnou odpověď,“ uvádí Oren Ohayon Harel, generální ředitel a spoluzakladatel firmy PlainID a dodává: „Zjednodušená autorizační platforma uspokojuje složité požadavky rostoucích firem tím, že zajišťuje maximální bezpečnost a minimalizuje tak obavy.“

V éře automatizací je autorizace za provozu stále složitější. Stávající řešení již nedokážou uspokojit měnící se požadavky hybridních IT prostředí, součinnost s API rozhraním a zavádění stále více řešení pro robotickou automatizaci procesů. „Věříme, že externí propracované řešení autorizace se stane další velkou kategorií v rámci IAM (Identity and Access Management neboli Správa Identity a Přístupu), podobně jako firma Okta vytvořila kategorii autentizace tím, že tomuto procesu dala externí podobu a nabídla řešení k různým přístupům přes jedno přihlášení, uvedl Omry Ben David, společník ve firmě Viola Ventures.

„Společnost PlainID přináší nástroj nové generace, který manažerům zajistí kontrolu a flexibilitu při správě autorizací napříč celou jejich firmou a minimalizuje jejich závislost na IT specialistech,“ uvedl Marek Jablonský, výkonný ředitel firmy Springtide Ventures a dodává: „Neméně důležité je, že toto řešení rovněž uspokojuje požadavky regulačních orgánů a rozptyluje obavy vedoucích pracovníků tím, že přináší auditovatelné a spolehlivé procesní řešení pro IAM. Zakladatelé firmy vycházejí ze svých přímých zkušeností ve funkci ředitelů IT bezpečnosti velkých firem a podařilo se jim vytvořit prvotřídní řešení, které má potenciál zcela zbořit a nově definovat tento segment.“

O PlainID:

Společnost PlainID vznikla v roce 2015 a vyvinula pokročilé řešení pro správu identity a přístupu zohledňující požadavky firemních strategií, minimalizuje složitost a umožňuje majitelům firem kontrolovat a detailně nastavit přístup k datům. Spoluzakladatelé firmy mají značné zkušenosti v oblasti IAM: Oren Ohayon Harel (generální ředitel) působil ve funkci zástupce ředitele IT bezpečnosti v jedné z největších izraelských bank a vedl celofiremní projekty vývoje a zavádění řešení kybernetické bezpečnosti a správy identit uživatelů. Gal Helemski (ředitelka pro inovace a produkty) má 14leté zkušenosti s kybernetickou bezpečností a definováním řešení pro zákazníky, zejména v segmentu IAM. Šest let také působila v prestižní počítačové divizi Mamram izraelských obranných sil.

www.plainid.com

O Springtide Ventures:

Springtide Ventures je součástí skupiny KKCG, specializuje se na rizikové investice a na vyhledávání technologických startupů s vysokým potenciálem, které se zaměřují na kybernetickou bezpečnost, cloudovou infrastrukturu, průmysl 4.0., umělou inteligenci a marketing. Doposud Springtide Ventures investoval do izraelských firem Bio-Nexus a Spotinst a českých firem cloud4com, Cleerio, Geewa, ThreatMark a nedávno do firmy Techloop. KKCG je mezinárodní investiční skupinou založenou Karlem Komárkem, která vlastní aktiva přesahující 4,8 miliardy eur a zaměstnává více než 3,500 pracovníků. Firma se jako strategický investor dlouhodobě zaměřuje na těžbu, prodej a skladování ropy a zemního plynu, loterijní průmysl, cestovní ruch a investice do nových technologií.

www.springtide.cz

O Viola Ventures:

Viola Ventures je fondem rizikového kapitálu, který spravuje prostředky přesahující 1 miliardu dolarů a v rané fázi podporuje startupy v úsilí stát se globálními lídry. Fond byl založen v roce 2000 a investuje do nově vznikajících firem s vazbami na Izrael; jedná se o jediný izraelský fond se šesti investičními partnery, který se zaměřuje výhradně na investice do nově vznikajících technologických startupů. Investice do firmy PlainID je druhou z pěti investic, které fond nedávno oznámil.

www.viola-group.com

O Capri Ventures:

Společnost Capri Ventures investuje do firem zaměřující se na firemní software. Capri Ventures má kanceláře v New Yorku a Tel Avivu a zaměřuje se zejména na izraelské startupy, kterým zajišťuje komplexní provozní podporu v jejich úsilí dosáhnout komerčního úspěchu v USA. Společníky firmy Capri tvoří zkušení ředitelé úspěšných softwarových firem s dlouhou historií.

www.capriventures.com