HTC umožní předběžný přístup k zařízení Exodus, prvnímu blockchainovému telefonu světa

První decentralizovanou aplikací dostupnou exkluzivně pro smartphony HTC bude populární sběratelská hra Cryptokitties založená na síti Ethereum.

Praha, 11. července 2018 – Společnost HTC oznámila, že ve třetím čtvrtletí letošního roku umožní předběžný přístup ke světově prvnímu blockchain telefonu jménem Exodus. Novinka nabídne přístup k decentralizovaným aplikacím v blockchainových sítích, extrémní bezpečnost i offline peněženku pro digitální majetek a kryptoměny. Zároveň HTC představilo i nové partnery pro rozvoj blockchainového ekosystému. Jsou jimi společnost Bitmark, zabývající se ochranou a podporou digitálního vlastnictví prostřednictvím technologie blockchain a společnost Animoca, distributor první a nejpopulárnější sběratelské NFT hry Cryptokitties, ve které si již dnes sběratelé z celého světa vyměňují kočičky za stovky tisíc dolarů.

Výrobce tak pokračuje ve své vizi navrátit uživatelům a tvůrcům obsahu kontrolu nad jejich daty a aplikacemi, jelikož dnešní zákony pro ochranu osobních údajů a autorských práv selhávají.

„Lidé se v době internetu často zabývají bezpečností osobních dat. To je skvělou příležitostí, abychom je podpořili v cestě za znovunabytím jejich digitální identity. Jelikož je smartphone to nejosobnější zařízení, na kterém uživatelé konzumují i vytváří nejvíce obsahu, Exodus bude tím nejlepším začátkem. Těší mě, že mám příležitost podílet se s jeho pomocí na decentralizaci internetu a jeho transformaci pro potřeby moderního uživatele,“ řekl ředitel Crypto oddělení HTC Phil Chen.

Pro získání předběžného přístupu se mohou fanoušci projektu Exodus registrovat na adrese htcexodus.com. Specifikace a další detaily o zařízení budou oznámeny v následujících měsících.

První aplikace již pro HTC U12+

První decentralizovanou aplikaci si uživatelé budou moci vyzkoušet již na HTC U12+. Sběratelská hra Cryptokitties, která aktuálně existuje v síti Ethereum bude později dostupná i na dalších smartphonech HTC.

Zrození kryptoměn Bitcoin a Ethereum s sebou přineslo myšlenku digitálních cenností a nezaměnitelných tokenů (NFTs – non-fungible tokens). Dnešního dne společnost HTC oznámila partnerství s autory Cryptokitties, první a nejpopulárnější NFT hry využívající technologie blockchain. Ta existuje v síti Ethereum a bude exkluzivně distribuována na vybraných smartphonech HTC, z nichž prvním bude HTC U12+. Mobilní telefony jsou nejrozšířenějším digitálním zařízením v historii lidstva, a tak jsou ideální platformou pro vytvoření distribučních kanálů pro všechny autory, kteří nabízí digitální zboží a decentralizované aplikace.

Partnerství s Cryptokitties poskytne základ unikátního digitálního tržiště a obchodu s mobilními krypto hrami.

„Uvědomujeme si potenciál digitálních cenností a jejich jedinečnost. Rádi bychom se v HTC prostřednictvím projektu Exodus stali hlavním tržištěm s blockchainovým obsahem. Oslovujeme proto všechny vývojáře s nabídkou možnosti distribuce jejich her, sběratelských cenností a NFT konceptů prostřednictvím naší platformy. Věříme, že se doba mění a vše se navrací ke konceptu skutečného vlastnictví dat i obsahu a zachování jeho hodnoty.“ doplnil Phil Chen.

O HTC

Cílem HTC Corporation je přinášet do života dokonalost. Společnost se od svého založení v roce 1997 řadí mezi přední inovátory v oblasti chytrých mobilních zařízení a technologie virtuální reality. HTC má na svém kontě řadu celosvětově oceněných produktů a technologických prvenství včetně ikonické řady telefonů HTC One a HTC Desire. Hledání dokonalosti je středem všech aktivit společnosti – od nádherného designu a bezchybného zpracování, které inspiruje celý průmysl, po nevšední zážitky z mobilních technologií. Akcie HTC jsou veřejně obchodovatelné na tchajwanské burze cenných papírů (TWSE: 2498). Více informací na www.htc.com.

O Philu Chenovi

Phil Chen je ředitelem HTC pro krypto technologie a investorem v oblasti svobodných umění. Kariéru zahájil roku 2005 ve start-upu zaměřeném na e-knihy. Ten dal vzniknout čtečce Alex eReader, ze které se později vyvinula čtečka NOOK známého amerického prodejce knih Barnes & Noble. O dva roky později se Phil připojil jako produktový manažer ke společnosti HTC, kde se zasadil o rozvoj prvních Android smartphonů na světě a v roce 2015 se stal poradcem ve společnosti Horizons Ventures, kde se jako člen rady staral o 15 společností z celého světa.