Pracujete často v kavárně? Zámky Kensington zajistí, že vám notebook nikdo neukradne

Pokud jste zvyklí pracovat mimo kancelář, například v kavárně, ve vlaku nebo na letišti, můžete chvilkovou nepozorností o notebook snadno přijít. S odolným zámkem na notebook si ale můžete klidně odskočit, protože budete mít jistotu, že váš počítač zůstane i po návratu na svém místě. Toto řešení dobře znají velké firmy, u kterých bývá důkladné zabezpečení počítačů a další elektroniky nezbytností.

Značka Kensington je světovou jedničkou v zabezpečení elektronických zařízení. Naprostá většina notebooků, monitorů, projektorů, tiskáren nebo herních konzolí v sobě má zabudovaný tzv. K-Slot neboli Kensington Security Slot – malou kovem zesílenou zdířku, která se používá společně s kabelem a zámkem. Zámky Kensignton se vyrábí z kvalitní letecké oceli a kabel má na svém konci malou smyčku, kterou snadno přichytíte například k přišroubovaného stolu nebo k radiátoru. Zámek si můžete zvolit buďto na klíč, nebo na číselnou kombinaci.

Na těchto stránkách zjistíte, jaký zámek se hodí právě k vašemu počítači: https://www.kensington.com/securityselector

Produktové tipy:

Klíčový zámek Kensington ClickSafe pro přenosné počítače
Díky velmi tenké hlavě zámku ochrání i velmi tenké notebooky. Délka kabelu je 150 cm, tloušťka 5 mm, zamykání je na klíč. Cena je 1199 Kč, koupíte na www.czc.cz.

Kombinační zámek Kensington ClickSafe pro přenosné počítače
Zámek uzamknete čtyřmístným číselným kódem, přičemž máte na výběr až z 10 000 kombinací. Délka kabelu je 180 cm, tloušťka 5,5 mm. Zámek snadno ovládnete i jednou rukou. Cena je 999 Kč, koupíte na www.czc.cz.