Westcon-Comstor a Extreme Networks podepsaly v České republice a na Slovensku dohodu o distribuci

Praha, 11. června 2018 – Společnost Westcon-Comstor, přední globální distributor s přidanou hodnotou, který svým klientům dodává řešení v oblasti bezpečnosti, jednotné komunikace, síťové infrastruktury a datových center, a společnost Extreme Networks, jeden z předních poskytovatelů síťových řešení, spojují ve východní Evropě své síly. Westcon-Comstor, distributor s přidanou hodnotou (VAD), si do svého portfolia na českém a slovenském trhu přibral hlavní řešení pro podnikové sítě společnosti Extreme Networks a bude je společně se širokou škálou dalších služeb s přidanou hodnotou nabízet svým distribučním partnerům v oblasti ICT. Společnost Westcon-Comstor je certifikovaný „Diamond Distribution Partner“ společnosti Extreme Networks.

„Po nedávném dokončení akvizice společnosti Avaya nabízí společnost Extreme Networks našim partnerům v České republice a na Slovensku silné portfolio komplexních komunikačních řešení včetně těch nejpokročilejších sofistikovaných síťových prvků a přepínačů,“ říká Marianne Nickenig, Senior General Manager společnosti Westcon-Comstor pro oblast UCC & Cloud v regionu DACH a ve východní Evropě. „Partnerství se společností Extreme Networks dává našim distribučním partnerům ve východní Evropě značnou příležitost obchodního růstu a my jsme připraveni jim na této cestě poskytnout podporu.“

„Společnosti Westcon-Comstor a Extreme Networks spolu již řadu let spolupracují a mnohokrát dokázaly, že jsou skutečnými partnery,“ konstatuje John Campbell, ředitel distribuce v regionu EMEA ve společnosti Extreme Networks. „Společnost Westcon-Comstor se díky své globální distribuční síti, hlubokým znalostem technologií a rozsáhlé škále služeb stala hlavním pilířem naší celosvětové distribuční sítě. Jsme nadšeni, že posouváme naše vzájemné partnerství na novou úroveň a rozšiřujeme spolupráci i na rostoucí český a slovenský trh.“

Škálovatelné platformy společnosti Extreme Networks tvoří v prostředí virtualizovaných podniků, datových center a proprietárních lokálních sítí (LAN, tzv. campus sítí) spolehlivé a robustní základy, čímž připravují půdu pro pokročilé infrastruktury sjednocené komunikace a spolupráce.

Spojení globálního dosahu a místních znalostí

Společnost Westcon-Comstor je distributor ověřených řešení ICT a nabízí svým distribučním partnerům znalosti v oblasti cloudu, deploymentu a služeb v globálním měřítku. Jako distributor s přidanou hodnotou působí na českém a slovenském trhu již od roku 2009, přičemž úspěšně kombinuje globální dosah s vysokou kvalifikací lokálních týmů. Český a slovenský tým sídlí v Praze a propojuje vlastní odborné technické znalosti a znalosti místního trhu s kvalitami svých partnerů z řad předních dodavatelů IT.

Služby s přidanou hodnotou pro ICT partnery

Společnost Westcon-Comstor svým partnerům nabízí kompletní portfolio společnosti Extreme Networks, přičemž společně poskytují prodejcům širokou škálu služeb s přidanou hodnotou. Tato nabídka zahrnuje rozsáhlé možnosti nasazení a logistických služeb v globálním měřítku i centrální marketingové a konzultační aktivity. Partnerům bez dostatečného personálního zajištění a nezbytných certifikací nabízí společnost Westcon-Comstor široké spektrum služeb v oblasti instalací a konfigurací, jakož i školení a podporu prodejcům. Ve spolupráci se společností BlueSky nově Westcon-Comstor zavedl pro své partnery inovativní platformu pro řízení cloudu a služeb usnadňujících zavádění cloudu.

Bližší informace naleznete na http://ucc.westcon.com/

Společnost Westcon-Comstor je certifikovaný „Diamond Distribution Partner“ společnosti Extreme Networks.

Společnost Extreme Networks

Společnost Extreme Networks, Inc. (EXTR) dodává softwarově řízená síťová řešení, která pomáhají oddělením IT dosahovat ideálních obchodních výsledků, silnějších vazeb se zákazníky, partnery a zaměstnanci. Ve více než 80 zemích světa nabízíme svým zákazníkům rozsáhlé služby od drátových po bezdrátová řešení, od desktopů po datová centra, v režimu on-premise či v cloudu. Malým i velkým podnikům poskytujeme 100% interní technickou podporu po telefonu. Mezi naše klienty patří přední světové společnosti v oblasti obchodu, pohostinství, maloobchodu, přepravy a logistiky, vzdělávání, veřejné správy, zdravotnictví a výroby. Naše společnost byla založena v roce 1996 a sídlí v Kalifornii, USA, ve městě San Jose. Bližší informace viz https://www.extremenetworks.com/.

Společnost Westcon-Comstor

Společnost Westcon-Comstor je předním distributorem technologií s přidanou hodnotou a poskytuje řešení v oblasti bezpečnosti, spolupráce, networkingu a datových center. Díky svému globálnímu působení, službám a znalostem v oblasti cloudových technologií transformuje technologický dodavatelský řetězec, jehož týmy působí ve více než 50 zemích světa a propojují vlastní odborné technické znalosti a znalosti místních trhů s kvalitami svých partnerů z řad předních dodavatelů IT. V rámci unikátního modelu angažovanosti usiluje Westcon-Comstor ve spolupráci se svými partnery o dosažení společných cílů. Společnost vystupuje na trhu se značkami Westcon a Comstor.