Čtyři novinky v Microsoft 365, které vám pomohou s týmovou prací – Microsoft Teams nově v bezplatné verzi

Zkrácená verze blogu Rona Markeziche, Corporate Vice President pro Microsoft 365. Celý blog v angličtině je k dispozici zde.

Praha, 12. července 2018 Před rokem jsme představili Microsoft 365 jako ucelené řešení pro organizace, které všem zaměstnancům umožňuje bezpečně spolupracovat díky integraci nástrojů Office 365, Windows 10 a Enterprise Mobility a Security. Podnikovou verzi Office 365 nyní každý měsíc používá více než 135 milionů uživatelů, Windows 10 běží na více než 200 milionech komerčních zařízeních a platforma Enterprise Mobility + Security má přes 65 milionů uživatelů.

Microsoft 365 byl navržen tak, aby pomohl jakémukoli zaměstnanci, od pracovníků v první linii po manažery velké organizace, změnit styl a být efektivnější v prostředí, které stále více klade důraz na týmovou práci napříč lokalitami a časovými zónami.

Nyní představujeme čtyři nové možnosti, jak pomocí Microsoft 365 propojit zaměstnance uvnitř organizace a zlepšit jejich spolupráci, včetně novinek v Microsoft Teams a využití umělé inteligence.

  1. Microsoft Teams nyní i v bezplatné verzi

Loni jsme na trh uvedli Microsoft Teams, výkonnou platformu pro týmovou práci a odpověď na rostoucí význam spolupráce u našich zákazníků. Microsoft Teams zahrnuje a integruje nástroje na chatování, setkávání, volání, ukládání souborů a dalších aplikací ve společném pracovním prostředí Microsoft 365. K dnešnímu dni využívá Microsoft Teams více než 200 tisíc organizací ve 181 zemích světa.

Počínaje dnešním dnem jsou Microsoft Teams celosvětově k dispozici i v bezplatné verzi ve 40 jazycích. Ať už jde o živnostníka, majitele malého podniku nebo menší tým v rámci velké organizace, každý může Microsoft Teams začít hned používat.

Bezplatná verze nabízí následující funkce pro tým až 300 lidí:

  • Neomezené chatování a vyhledávání
  • Integrované audio a video schůzky mezi jednotlivci, skupinami a možnost propojení celého týmu
  • Týmové úložiště o velikosti 10 GB plus úložiště pro každého jednotlivce o velikosti 2 GB
  • Integrovaný Office Online pro tvorbu obsahu v reálném čase zahrnující nástroje Word, Excel, PowerPoint a OneNote
  • Neomezené propojení s dalšími aplikacemi s výběrem více než 140 podnikových aplikací včetně Adobe, Evernote a Trello
  • Možnost komunikovat a spolupracovat s kýmkoliv uvnitř i vně organizace, a to v prostředí globální zabezpečené infrastruktury Microsoftu

Toto řešení nabízí způsob, jak se snadno seznámit s Microsoft 365. Teams, které jsou součástí Microsoft 365, zahrnují vše, co je v bezplatné verzi, a navíc mají větší úložiště, nástroje pro zajištění bezpečnosti a souladu s předpisy pro potřeby velkých organizací a mohou být využity pro celou organizaci bez ohledu na její velikost.

Příkladem společnosti, která používá Microsoft Teams na podporu spolupráce a inovací, je energetická společnost Innogy. Díky přechodu ke cloudovým službám se firmě podařilo zvýšit výkonnost a vytvořit flexibilní pracovní prostředí.

  1. Využití analýzy ke zlepšení pracovních návyků a spolupráce

Představujeme Workplace Analytics, analytický nástroj pro týmy a organizace, který využívá poznatky o spolupráci z Microsoft Graph. Workplace Analytics umožní týmům zefektivnit schůzky, získat více času pro kreativní a soustředěnou práci a udržet rovnováhu pracovního a soukromého života. Organizace mohou používat agregovaná data ve službě Workplace Analytics ke zlepšení spolupráce, porozumění pracovním návykům a zlepšení práce týmů.

MyAnalytics v Microsoft 365, analytický nástroj pro jednotlivce, nově prostřednictvím Outlooku nabízí také tipy na změnu návyků, jako např. upozornění, že posíláte emaily svým spolupracovníkům mimo pracovní dobu, nebo návrh, abyste si vytvořili prostor pro soustředěnou práci.

  1. Nové inteligentní funkce Microsoft 365 pro tvorbu on-line událostí

Dnes také představujeme nové funkce v Microsoft 365, které umožňují každému zaměstnanci ve firmě vytvářet a sdílet on-line akce (konference, workshopy a podobné události). Události mohou být sledovány v reálném čase nebo zpětně přehrány, s videem ve vysokém rozlišení (HD) a s možností interaktivní diskuse. Služby založené na umělé inteligenci zvyšují zážitek z události sledované na vyžádání díky:

  • Časové ose mluvčích využívající rozpoznávání obličejů k identifikaci mluvčího, aby bylo možné snadno přeskočit na konkrétního mluvčího v rámci události.
  • Přepisu mluveného slova do textu, časovému kódování a vyhledávání přepisu, aby bylo v záznamu možné rychle dohledat požadovanou sekvenci.
  • Titulkům (přepisu zvukové složky), aby událost byla přístupnější všem.

Typ akce záleží na rozhodnutí autora – mohou to být jednoduché workshopy i komplexnější konference. Lze využít webovou kameru, sdílet obsah a obrazovku při neformální prezentaci nebo streamovat z profesionálních zařízení.

  1. Spolupráce na sdíleném digitálním flipchartu Microsoft Whiteboard

Neomezený digitální flipchart Microsoft Whiteboard je nyní k dispozici pro Windows 10, brzy bude i pro iOS a v předprodukční verzi pro web. Ať už se pracovníci setkají osobně, nebo ve virtuálním prostředí, potřebují mít možnost spolupracovat v reálném čase. Nová aplikace Whiteboard jim to umožňuje, a to i na více zařízeních. Pomocí pera, dotyku a klávesnice lze zaznamenávat poznámky, vytvářet tabulky, diagramy a obrázky i vyhledávat a vkládat obrázky z webu.

Více informací o tom, jak Microsoft 365 pomáhá týmové spolupráci:

O společnosti Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) umožňuje digitální transformaci v éře inteligentního cloudu a inteligentního internetu věcí. Naší misí je pomoci každému člověku a každé organizaci na světě dokázat více. Microsoft Corporation vznikla před více než 40 lety – v dubnu roku 1975. Česká pobočka zahájila činnost v roce 1992. Na podzim 2015 jsme se spolu s pražskou divizí  Skype přestěhovali do nového světa práce – kanceláře vytvořené pro svět práce odkudkoli. V červenci 2016 spojila česká pobočka síly se slovenskou a vznikl Microsoft Česká republika a Slovensko. Na podzim 2016 bylo v Praze otevřeno vývojové centrum Microsoft Dynamics.