Huawei Next Image: Sdílejte nejlepší snímky z mobilu a buďte v National Geographic

Je možné získat za fotky z chytrého telefonu 10 000 eur, účast na fotografické expedici
a prostor v jednom z předních světových magazínů? Ano – a navíc překvapivě snadno! Stačí se přihlásit do fotosoutěže Huawei Next Image a pochlubit se nejlepšími záběry
z telefonu Huawei.

Fotoaparáty mobilních telefonů stále více ovlivňují způsob, jakým komunikujeme se světem. Jsou mocným nástrojem, který umožňuje tisícům lidí sdílet své vize, a to pouhým dotykem prstu. Mobilní fotografování zkrátka zažívá rozkvět, který ovlivňuje nejen lidské životy, ale i vizuální kulturu.

„Fotografování mobilem se stalo novým svébytným žánrem fotografie. Je nenápadné, takže
se vás lidé, které fotíte, nebojí a chovají se ve svém prostředí přirozeně. Mobil máte také vždy
u sebe a nikdo vás nevnímá jako profesionála,” popisuje renomovaný fotograf Jan Šibík, který
je českým ambasadorem soutěže.

Přelomový smartphone se třemi fotoaparáty

Jedním z dlouhodobých cílů společnosti Huawei je nastavovat nové standardy na poli focení mobilem. Důkazem budiž přelomový model Huawei P20 Pro. Ten je prvním smartphonem, který disponuje trojitým fotoaparátem, který vznikl ve spolupráci se společností Leica. Telefon navíc při focení využívá pokročilou umělou inteligencí.

Tyto faktory výrazně zlepšují kvalitu snímků a posouvají hranice mobilní fotografie vpřed. Kombinací dat ze všech tří senzorů zachycuje Huawei P20 Pro bezkonkurenční snímky s dokonale živými barvami a precizně vykreslenými detaily, a to i za zhoršených světelných podmínek a bez použití stativu.

Zabodovat lze v šesti kategoriích

Úkolem soutěže Huawei Next Image je jednak upozornit na stále rostoucí oblibu mobilních fotek, ale také vypátrat talentované mobilní fotografy. Soutěž je rozčleněna do šesti kategorií zaměřených na posouvání hranic vizuálních sdělení:

 

  •   Faces
        Experimenty s identitou a síla portrétu.
  •   Good Night
        Zhoršené světelné podmínky nesmějí pokazit radost z focení.
  •   Hello, life!
        Sdílení emocí skrze každodenní zážitky.
  •   Check-In
        Nová místa a nepoznané zážitky.
  • Nature
        Fauna i flóra nabízí spoustu inspirace.
  • Storyboard
        Příběh, který se vejde do devíti rámečků.

„Mobilní fotoaparáty jakožto dominantní rys našich telefonů byly pro Huawei vždy prioritou, a proto nás těší, že díky nejnovějším technologiím mohou lidé pořizovat čím dál tím kvalitnější snímky. Doufáme, že soutěž Next Image udá mobilní fotce další směr,” přeje si Rex Liu, ředitel spotřebitelské divize společnosti Huawei pro Česko a Slovensko.

„Chytré telefony přinášejí nový způsob, jak pohlížet na fotografii. Věřím, že mohou být využívány jako umělecké médium. Vše je o sdělení. A mobily nám je umožňují doručovat mimořádně pohodlně. Ambicí soutěže Next Image je posunout mobilní fotografii zase u kousek dále,“ dodává Liu.

Fotografie z chytrých telefonů Huawei lze do každé z kategorií nahrávat od 9. července do 20. srpna 2018, jména vítězů pak budou oznámena 10. září.

V porotě zasedne i Wonder Woman

Pro fotografie nahrané do online galerie na http://campaign.consumer.huawei.com/cz/ bude možné hlasovat až do 24. srpna. Následující víkend vyberou porotci celkové vítěze z 50 fotografií s nejvíce hlasy v každé kategorii. A kdo zasedne v odborné porotě?

  •    Yanmin Wang, prezident Huawei Consumer Business Group pro střední a východní Evropu a Skandinávii,
  •    Dominic Bracco, oficiální fotograf National Geographic,
  •    Alex Lambrechts, fotograf certifikovaný společností Leica,
  •    Tomasz Lazar, fotograf a laureát ceny World Press Photo,
  •    Bobby Anwar, známý dánský fotograf,
  •    Gal Gadot, herečka a globální ambasadorka řady Huawei P20.

50 nejlepších fotografií ze střední a východní Evropy a severských zemí poté poputuje do globální soutěže Huawei Next Image. A na co se může těšit vítěz? Fotografové, kteří ovládnou jednotlivé kategorie, se mohou těšit na Matebook X, možnost otištění fotek v magazínu National Geographic a finanční bonus ve výši 2 000 eur. Vítěz 2. místa se může těšit na Huawei P20 Pro a fotografovi na 3. pozici bude náležet Huawei P20.

Celkový vítěz získá notebook Huawei Matebook X, možnost otištění fotografií v National Geographic, finanční odměnu 10 000 eur a možnost zúčastnit se zářijové fotoexpedice s National Geographic v Itálii.

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.