Canon získal zlaté hodnocení EcoVadis za trvalou udržitelnost

LONDÝN, 13. července 2018 – Společnost Canon obdržela zlaté hodnocení EcoVadis čtvrtým rokem v řadě a řadí se tak mezi 5 % společností s nejlepšími výsledky v oblasti trvalé udržitelnosti.

Systém analýzy CSR agentury EcoVadis zkoumá v rámci hodnocení společností 21 kritérií v těchto čtyřech oblastech: ochrana životního prostředí, férové zaměstnávání, etika/férové obchodní jednání a dodavatelské řetězce. Canon poskytl pro výše uvedené hodnocení příslušná data, která se týkají aktivit CSR všech jeho organizačních složek a dceřiných společností.

„Máme velkou radost, že jsme získali zlaté hodnocení EcoVadis, které je dalším dokladem skutečnosti, že naši zákazníci a partneři mohou důvěřovat naší reputaci v oblasti trvalé udržitelnosti,“ poznamenal Stuart Poore, ředitel pro oblast EMEA, odpovědný za trvalou udržitelnost a vztahy s veřejnou správou. „Trvalá udržitelnost je základem všech našich aktivit. Tím, že prostřednictvím našich zaměstnanců a produktů aktivně přispíváme k ochraně životního prostředí, dostatečně dokazujeme, že se důsledně řídíme naší filozofií Kyosei: žijme a pracujme společně pro dobro všech.“

Úsilí společnosti Canon o trvalou udržitelnost zahrnuje odpovědné podnikání, podporu společnosti a ochranu životního prostředí. Canon sleduje a vyhodnocuje svůj vliv na životní prostředí a neustále hledá nové způsoby, jak vylepšovat své aktivity ve všech oblastech svého podnikání z hlediska trvalé udržitelnosti.

EcoVadis je nezávislou agenturou pro posuzování výsledků v oblasti CSR. Její jedinečná metodologie hodnocení aktivit v oblasti CSR zahrnuje 150 nákupních kategorií, 110 zemí a 21 ukazatelů CSR. Metodologie vychází rovněž z mezinárodních standardů CSR včetně standardů GRI (Global Reporting Initiative), Global Compact OSN a ISO 26000.

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu. Canon Europe působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává 18 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou.

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Canon obohacuje životy běžných lidí i firem prostřednictvím inovací v mnoha segmentech – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie.

Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon minimalizovali množství produkovaného odpadu.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.