Leo Express nově umožňuje platit za jízdenky jedním kliknutím. Zákazníci mohou platit Twistem na webu i v mobilní aplikaci

Praha 17. července 2018 – Evropský dopravce Leo Express rozšiřuje platební metody o Twisto – inovativní platbu na jedno kliknutí. Firma se tak stává vůbec první přepravní společností u nás, která novinku postavenou na principu odložené platby nabídla svým zákazníkům. Leo Express si od Twista slibuje pohodlnější a rychlejší platbu pro zákazníky, kteří nechtějí vypisovat číslo karty do platební brány či zadávat bankovní převod. Platba Twistem je dostupná jak na webu, tak v mobilní aplikaci.

Před nedávnem jsme představili novou mobilní aplikaci, která už usnadnila cestování 30.000 lidem. Teď bude pro naše cestující nakupování jízdenek v mobilu, ale i na webu ještě jednodušší,” říká Peter Köhler, CEO společnosti Leo Express.

Během posledních týdnů využily platbu přes Twisto stovky zákazníků. Dle očekávání Leo Express i Twista bude v budoucnu volit platbu na jeden klik až patnáct procent cestujících.

Věříme, že díky naší rychlé platbě na jeden klik se ještě více zvýší spokojenost zákazníků Leo Express nakupujících jízdenky online. Twisto ocení především ti zákazníci, kteří nakupují jízdenky z mobilního telefonu a kteří by jinak museli při platbě komplikovaně vyťukávat číslo platební karty, což ve chvíli, kdy pospícháte na vlak, není zrovna pohodlné,” říká Michal Šmída, zakladatel a CEO společnosti Twisto.

Twisto slaví v těchto dnech pět let na trhu, spolupracuje s více než 600 e-shopy z různých kategorií od módy až po zážitky nebo potraviny. Leo Express je jediným vlakovým a autobusovým dopravcem, který platbu Twisto umožňuje. Od počátku firmy firmy službu využilo necelého půl milionu Čechů. Platba Twistem je opravu jednoduchá, a to jak na počítači, tak hlavně na mobilním telefonu. V košíku stačí vybrat Twisto a dát pokračovat. Twisto v tu chvíli zaplatí Leo Express a zákazník jízdenku uhradí do čtrnácti dnů Twistu, a to bez navýšení ceny.

Více o Twisto

Twisto je FinTech služba, jejímž cílem je ulevit lidem od každodenních starostí s placením a účty tak, aby si mohli nechat jen to lepší z peněz. Twisto začalo v roce 2013 jako nová platební metoda v českých e-shopech. Dnes již služba nabízí ucelený ekosystém plateb s názvem účet Twisto. Ten obsahuje platbu jedním kliknutím v e-shopech, možnost platit faktury a složenky pouhým vyfocením či přeposláním díky funkci SNAP a v neposlední řadě platební kartu s platebním náramkem. V říjnu 2017 získalo Twisto licenci Platební instituce od ČNB. Pilířem Twista je skóringový nástroj Nikita. Pod tímto jménem se skrývá sada algoritmů na bázi strojového učení. Nikita vyhodnocuje kredibilitu a bonitu zákazníků bez nutnosti napojení na registry dlužníků. Nikita je od dubna 2016 oddělena do samostatné společnosti Nikita Engine, s. r. o., a komerčně nabízena českým firmám a bankám. Mezi první zákazníky patří například Alza.cz.

Za Twistem stojí nizozemská ING Group, rakouská pojišťovna UNIQA, investiční skupina ENERN, polský investor Cezary Smorszczewski, finančně-poradenská společnost Partners, Miton, Tomáš Čupr a zakladatel Michal Šmída.

Více o Leo Express

Leo Express je soukromá multimodální dopravní skupina, která v roce 2012 zahájila svou činnost novými vlaky na páteřních linkách v Česku a na Slovensku. Provozuje také rozsáhlou síť autobusových a minibusových linek v České republice, Polsku, Německu, Rakousku, na Ukrajině a v Maďarsku. V srpnu 2017 převzal Leo Express vybranou část aktiv německé společnosti Locomore a obnovil její provoz na trase Berlín – Stuttgart spolu se společností FlixBus. Leo Express je první český dopravce, který začal provozovat železniční spoj mimo území České republiky a Slovenska. 20. července 2018 spouští novou open-access železniční trasu Praha – Krakow. Zajišťuje také door2door aktivity jako je odvoz domů na vybrané adresy ve Zlínském kraji. V roce 2016 společnost oznámila nákup nových vlaků od největšího světového výrobce CRRC.  V roce 2017 společnost založila peer-to-peer casharingovou společnost SmileCar, která se v červnu 2018 spojila se společností HoppyGo. Zakladatelem společnosti Leo Express je Leoš Novotný, CEO je Peter Köhler. Více o Leo Express na www.leoexpress.com.