Universal Robots pomáhá udržet vysokou konkurenceschopnost v ASSA ABLOY

Pro výrobce dveřních systémů jsou roboty UR pevnou součástí automatizační strategie

PRAHA, 18. července 2018 – Společnost Universal Robots, globální dodavatel kolaborativních robotů, uvedla, že ASSA ABLOY, globální výrobce dveřních systémů, nasadila 10 robotů Universal Robots ve svém výrobním závodě v Rumunsku. Díky kolaborativním robotům dokázala ASSA ABLOY Romania udržet konzistentně vysokou kvalitu vyráběných komponent, která je jedním z hlavních požadavků automatizační strategie společnosti.

Zajištění vysoké kvality produktů a zároveň zefektivnění výrobních nákladů je klíčem k udržení vysoké konkurenceschopnosti ASSA ABLOY na globálním trhu. Jedním z hlavním způsobů, jak toho dosáhnout, je automatizace rutinních činností s pomocí technologie Universal Robots. Kolaborativní roboty UR ulehčily od opakované, namáhavé a místy nebezpečné práce deseti pracovníkům, kteří nyní ve firmě vykonávají zajimavější a potřebnější činnosti.    

Společnost v současné době provozuje čtyři coboty UR3 a šest cobotů UR5 osazené uchopovači Robotiq a interně vytvořenými koncovými nástroji. Vlastní nasazení kolaborativních robotů trvalo několik týdnů. V ASSA ABLOY Romania  nasadili roboty na nejrůznější provozy včetně svařování, nýtování, šroubování, broušení a další. Tyto většinou obslužné aplikace spočívají v naložení surového materiálu do stroje, který jej zpracuje, a v následném vyložení obrobeného polotovaru, jež je pak přepraven na jiné pracoviště k dalšímu zpracování.  

„Vzhledem k současným trendům nedostatku pracovní síly, nárůstu poptávky po vyrovnané kvalitě a po individualizovaných produktech vidíme v automatizaci výrobních procesů velkou příležitost,“ řekl Iustin Simion, Automation Manager v ASSA ABLOY Romania. „Kolaborativní roboty UR nám poskytují flexibilitu, kterou potřebujeme pro uspokojení klíčových požadavků našich zákazníků – rychlost, konzistentní kvalita a efektivní cena.“

Jako vedoucí výrobce dveřních systémů na globálním trhu nabízí ASSA ABLOY širší portfolio dveřních systémů než jiný konkurent. To znamená existenci náročnějších požadavků na variabilitu a konfigurovatelnost produktů, a z toho vyplývající potřebu automatizace. Proto společnost stanovila komplexní plán automatizace výroby na období 2016 – 2018 a začala hledat vhodné automatizační technologie včetně robotů, AGV vozidel,  třídících systémů a dalších technologií.

O ASSA ABLOY

ASSA ABLOY je globální dodavatel dveřních systémů v Evropě, Severní Americe, Jižní Americe, Číně a v Oceánii. Z regionální společnosti se stala nadnárodní korporací se 47 500 zaměstnanci a ročním obratem 76 miliard švédských korun. ASSA ABLOY dodává kompletní portfolio produktů, řešení a služeb pro organizace, podniky a spotřebitele, včetně mechanického a elektromechanického zamykání, řízení přístupu, identifikačních technologií, vstupní automatiky, bezpečnostních systémů, hotelového zabezpečení a mobilního přístupu. Výrobní zařízení v Rumunsku zaměstnává téměř 500 pracovníků.  

Video je dostupné na https://www.universal-robots.com/case-stories/assa-abloy-ro/

O Universal Robots

Universal Robots je výsledkem mnohaletého intenzivního výzkumu v robotice. Produktové portfolio zahrnuje kolaborativní robotická ramena UR3, UR5 a UR10, pojmenovaná podle své nosnosti v kilogramech. Od vstupu prvního robota UR na trh v prosinci 2008 dosahuje společnost výrazného růstu a její robotická ramena se dnes prodávají ve více než 50 zemích po celém světě. Průměrná doba návratnosti nákladů na pořízení robotů UR je nejrychlejší v odvětví a činí pouhých 195 dní. Společnost má centrálu v dánském Odense, kde se odehrává i veškerý vývoj a produkce. V loňském roce dosáhla firma tržeb ve výši 170 milionů dolarů. Více naleznete na https://www.universal-robots.com/cs/.