Zpětné sledování sportovních přenosů využívá v létě řada lidí, pětina jich takto zhlédla finále MS ve fotbale

Ostrava, 18. července 2018 – Červenec a srpen představují měsíce, kdy Češi nejčastěji jezdí na vícedenní dovolené. V této době však rovněž probíhá řada důležitých sportovních událostí, jako jsou olympijské hry nebo například právě odehrané fotbalové mistrovství světa. Míra promeškaných sportovních přenosů však klesá díky moderních technologiím a službám. I když řada lidí musí v létě stále oželet sledování živého vysílání zápasů, využívá se jejich nahrávání či v případě internetových televizí zpětné sledování. Na zápas o třetí místo mezi Anglií a Belgií se zpětně podívala skoro třetina uživatelů služby Lepší.TV, finálové utkání mezi Chorvaty a Francouzi jich pak sledovala více než pětina.

Během letních prázdnin klesá sledovanost televize až o čtvrtinu, jak dokládají statistiky Asociace televizních organizací. Je to logické – lidé tráví více času venku, velký podíl jich odjíždí na zahraniční dovolené, kde nemají přístup k českým televizním stanicím, a svou roli hraje i složení programu, který zahrnuje zejména reprízované pořady. V letních měsících však na druhou stranu často probíhají důležité sportovní turnaje, přes červen a červenec se každoročně hraje například slavný Wimbledon, jednou za čtyři roky lidi k obrazovkám lákají letní olympijské hry. Letos měli sportovní nadšenci začátek léta zpestřený fotbalovým mistrovstvím světa. Ti, kteří však v prvních čtrnácti dnech července – což je jeden z nejvytíženějších termínů pro letní dovolené vzhledem ke dvěma státním svátkům – mířili do zahraničí, pravděpodobně velkou část zápasů museli oželet či si předem naprogramovat jejich nahrávání. „Lidé využívající služeb internetových televizí mají i třetí možnost, a to podívat se na pořady zpětně. V případě zápasů fotbalového mistrovství jich mnoho této možnosti skutečně využilo. Kupříkladu zápas o třetí místo sledovalo ze záznamu 31 % našich uživatelů oproti 69 % diváků živého vysílání. Finálový zápas pak zpětně zhlédlo 21 % lidí, živě 79 %,“ prozrazuje Pavel Górecki, ředitel Lepší.TV.

U IPTV služeb můžete využít i automatické nahrávání

V případě, že si vystačíte s nahráváním pořadů, mají pro vás internetové televize rozšířené možnosti i v tomto ohledu. „Naše aplikace dovoluje uživatelům nahrávat pořady zcela neomezeně, to znamená, že je možné nahrávat v jednu chvíli hned několik pořadů na různých kanálech. V případě pravidelných pořadů – tedy ne filmů – je navíc možné jednoduše nastavit nahrávání všech dílů daného pořadu. Ty se pak postupně automaticky nahrávají a ukládají do příslušné sekce aplikace,“ popisuje Pavel Górecki. Službu Lepší.TV lze používat v klasickém televizoru přes speciální set-top box, na Smart TV, počítači, notebooku, tabletu či smartphonu.

O LEPŠÍ.TV

Lepší.TV přináší divákovi moderní sledování televize přes internet. Stačí si objednat Lepší.TV BOX či samotnou službu Lepší.TV, kterou můžete používat na Smart TV a dalších chytrých zařízeních. Lepší.TV funguje na jakémkoliv internetovém připojení od jakéhokoliv poskytovatele s rychlostí alespoň 3 Mb/s. Nabízí vysílání více než 80 stanic (z toho přes 30 v HD), nejdelší zpětné sledování pořadů, neomezené nahrávání či výběr z rozsáhlé filmotéky. Sledované pořady lze navíc pauzovat či přetáčet.