Trend Micro je lídrem v oblasti ochrany koncových bodů

Nezávislá analytická společnost Forrester Research označila řešení Trend Micro za nejlepší ve své třídě

Praha, 19. července 2018 – Analytická společnost Forrester Research jmenovala Trend Micro lídrem v oblasti ochrany koncových bodů. Trend Micro získalo ze všech 15 hodnocených firem nejvyšší skóre v kategorii „aktuální nabídky“. Dále společnost získala plný počet bodů v kategorii strategie a umístila se na druhém místě v oblasti přítomnosti na trhu.

Trend Micro tak podle zprávy The Forrester Wave™: Endpoint Security Suites, Q2 2018 i nadále nabízí nejflexibilnější plnohodnotné řešení na trhu a díky neustálému vývoji svých preventivních a detekčních technologií spolu s nejlepšími vlastnostmi v dané kategorii produktů si udržuje pozici lídra.

„Naše řešení vylepšujeme jak na základě bezprostřední a průběžné zpětné vazby od zákazníků, tak i na základě průzkumů,“ řekl Eric Skinner, viceprezident společnosti Trend Micro pro produktovou strategii. „Nejnovější hodnocení je důkazem, že se nám to stále daří a že technologie Trend Micro jsou významnou alternativou k tradičním antivirovým řešením. Pro úplnou ochranu navíc nepotřebuje žádné dodatečné produkty.“

Nejnovější ocenění přichází jen několik měsíců poté, co analytická firma Gartner zařadila Trend Micro mezi lídry v magickém kvadrantu 2018 – Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms (EPP). Jedná se o potvrzení, že řešení Trend Micro na ochranu koncových bodů úspěšně reagují na náročné požadavky trhu.

Mezi klíčová kritéria Forrester Research při hodnocení aktuální nabídky patří prevence proti malwaru i proti zneužívání zranitelností, behaviorální detekce a výkon daného produktu. Forrester Research tyto vlastnosti ověřil pomocí zpětné vazby zákazníků i výsledků testů třetích stran. Kategorie strategie zohledňuje firemní vizi a zaměření, zapojení do bezpečnostní komunity a produktové plány. Kategorie přítomnosti na trhu bere do úvahy orientaci na podnikové zákazníky a existenci licenčních partnerů.

Zpráva dále uvádí, že administrátoři oceňují vysokou míru automatizace a flexibilitu i škálovatelnost umožňující bezproblémové přizpůsobení rozličným provozním prostředím. Analytická firma Forrester Research dospěla k závěru, že Trend Micro je perfektní volbou pro nasazení ve většině podnikových prostředích vyžadujících ucelenou ochranu koncových bodů.

„Obzvláště potěšující je fakt, že zákazníci hodnotí technologie Trend Micro velmi kladně. Jako vysoce efektivní označují i naši prevenci proti malwaru a zneužívání zranitelností, která zároveň minimálně ovlivňuje komfort při práci koncových uživatelů,“ říká Pavlína Volková, Regional Account Manager společnosti Trend Micro.

Trend Micro staví ochranu koncových bodů na svém přístupu XGen – tedy na kombinaci různých generací bezpečnostních technik a schopnosti inteligentně v daný čas vybrat tu nejlepší možnou technologii. Výsledkem je efektivnější a účinná ochrana proti všem hrozbám.

O společnosti Trend Micro
Společnost Trend Micro Incorporated, světový lídr v řešeních cybersecurity, napomáhá tomu, aby byl svět bezpečný při výměně digitálních informací. Věří také, že toho lze dosáhnout pouze vzájemnou spoluprací napříč obory. Naše inovativní řešení pro spotřebitele, podniky a vlády poskytují vrstvenou bezpečnost datových center, cloudových prostředí, sítí a koncových bodů. Všechny naše produkty spolupracují na bezproblémovém sdílení informací o hrozbách a poskytují spojenou obranu proti hrozbám centralizovaným zveřejňováním a vyšetřováním, což umožňuje lepší a rychlejší ochranu. S téměř 6000 zaměstnanci Trend Micro ve více než 50 zemích světa umožňuje organizacím zajistit jejich propojený svět. Další informace naleznete na adrese www.trendmicro.com.