Úspěch skupinového chatu Viber s tipováním fotbalového skóre předčil všechna očekávání

Odhadů výsledků zápasů se v rámci globálních výsledkových listin zúčastnilo více než 4,3 milionu fotbalových fanoušků

Praha, 19. července 2018 – Rakuten Viber, jedna z předních světových aplikací pro komunikaci, dosáhla během 64 zápasů Mistrovství světa mimořádného úspěchu díky svému jedinečnému skupinovému chatu  Viber World Cup Chat Leaderboard, v jehož rámci 4,3 milionů uživatelů vytvořilo neuvěřitelných 42 milionů odhadů výsledků fotbalových zápasů.

Globální výsledkové listiny společně s dalšími soukromými skupinami, které si uživatelé sami vytvořili, jim umožnili odhadovat přesné výsledky zápasů a ukázat své předpovědní schopnosti a hluboké znalosti fotbalového světa.

Za každou vytvořenou předpověď uživatelé obdrželi body, přičemž nejvíce bodů získali ti, kteří dokonale předpovědali výsledek zápasu. Výsledková tabulka umožnila fanouškům sledovat svou prognózu v reálném čase a srovnávat vlastní úspěchy s výkony svých přátel a ostatních fotbalových fanoušků po celém světě.

Celkově se do globálních výsledkových listin zapojilo více než 4,3 milionů uživatelů z celého světa s celkovým počtem 42 milionů odhadnutých výsledků zápasů. Z nasbíraných dat vyplývá, že uživatelé správně předpověděli vítěze u 53 % zápasů Mistrovství světa, zatímco u 7,8 % zápasů dokonce předpovídali dokonale přesný výsledek. Hra Německo-Švédsko byla nejúspěšnějším zápasem, kdy 27% uživatelů dokonale předpovědělo výsledek. Zápas Anglie-Panama byl naopak z hlediska předpovědí nejobtížnější, neboť jen 0,02 % uživatelů dokonale předpovědělo jeho skóre.

Nejvíce bodů se podařilo nasbírat fanouškovi z Bulharska, který se tak stal nejúspěšnějším fotbalovým fanouškem v rámci Viber Ultimate World Cup, ale navíc vyhrál VIP výlet pro dvě osoby do Camp Nou, kde bude živě sledovat zápas El Clásico mezi týmy FC Barcelona a Real Madrid. Během soutěže věnoval Viber úžasné ceny, včetně 2 milionů samolepkových balíčků, kupónů Viber Out v hodnotě 200 tisíc dolarů a 3 000 HD filmů uživatelům RakutenTV, kteří dělali perfektní předpovědi.

O Rakuten Viber:

V Rakuten Viber spojujeme lidi. Bez ohledu na to, kdo jsou nebo odkud jsou. Naše celosvětová uživatelská základna má přístup k řadě funkcí, jako jsou individuální rozhovory, videohovory, skupinové zasílání zpráv, novinky a diskuze se svými oblíbenými značkami a celebritami. Našim uživatelům zajišťujeme bezpečné a svobodné prostředí pro sdílení svých emocí.

Rakuten Viber je součástí Rakuten Inc., světového lídra v oblasti elektronického obchodu a finančních služeb. Jedná se o oficiální komunikační kanál týmu FC Barcelona a oficiálního partnera pro rychlé zasílání zpráv a volání týmu Golden State Warriors.

Připojte se k Viber ještě dnes a vychutnejte si nejlepší komunikační zážitek na světě.