Už zítra vychází zdarma speciální magazín deníku MF DNES: šedesát stran plných zajímavostí o pražské zoo

V pátek 20. července vychází zdarma speciální šedesátistránkový magazín ZOO DNES věnovaný Zoo Praha – největší zoologické zahradě v Česku, která se řadí ke špičce v Evropě i ve světě. Magazín, který je součástí celostátního vydání deníku MF DNES, mimo jiné přiblíží příběhy zvířecích celebrit a zážitky jejich chovatelů, představí záchranné projekty a přinese i přehled akcí, které zoo pro své příznivce připravila nejen na prázdniny.

Zoo Praha existuje už 87 let a za tu dobu se změnila k nepoznání. Úspěšně se angažuje v boji o záchranu ohrožených zvířat a její projekty dlouhodobě sklízejí uznání i mezi světovými experty. O začátcích zoologické zahrady po současnost, jejích největších úspěších, unikátech i záchranných projektech ve velkém rozhovoru promluví Miroslav Bobek, ředitel pražské zoo.

Chovatelé na své zvířecí svěřence prozradí, co běžný návštěvník zoo nemůže vidět, a svěří se s nejsilnějšími zážitky.  

Magazín přinese také informace o tom, jak se stát adoptivním rodičem zajímavého zvířete, a nabídne přehled savců, plazů, ptáků i ryb, kteří v pražské Zoo aktuálně čekají, až se jich někdo „ujme“.


O MEDIÁLNÍ SKUPINĚ MAFRA

Multimediální skupina MAFRA patří k nejsilnějším mediálním společnostem v České republice. Je zastoupena všemi mediatypy – printem, on-linem, TV a rozhlasem. Vlajkovou lodí je nejčtenější seriózní deník Mladá fronta DNES, druhým deníkem ve skupině jsou Lidové noviny. Kategorii bezplatných tištěných titulů zastupuje deník METRO a regionální týdeník 5plus2. Zástupcem v časopiseckém segmentu je zpravodajsko-společenský týdeník TÉMA, který se s nejvyšším prodaným nákladem řadí mezi nejčtenější tituly ve své kategorii. Zpravodajské portfolio doplňují největší zpravodajský web iDNES.cz, videoportál iDNES.tv, zpravodajský server Lidovky.cz a eMimino.cz, největší komunitní web pro maminky. Rodina iDNES.cz zahrnuje také komunitní weby s různým zaměřením: největší internetové fotoalbum Rajče.net, magazín o běhání RunGo.cz a realitní web reality.idnes.cz. Do skupiny dále patří  zábavný videoportál Playtvák.cz, hudební stanice Óčko a Rádio Impuls (součástí mediální divize Agrofert), virtuální operátor MOBIL.CZ (společný projekt operátora T-Mobile a mediální skupiny MAFRA), největší a nejstarší cashback portál VratnéPeníze.cz, mobilní aplikace Portmonka a IDOS.cz, vyhledávač jízdních řádů ve veřejné dopravě. Digitál je ve skupině MAFRA zastoupen společnostmi ACOMWARE, konzultační společností pro digitální marketing a Ledmultimedia. MAFRA také drží obchodní podíl ve skupině TICKETPORTAL, největší ticketingové společnosti v Česku a na Slovensku. Počátkem roku 2018 se skupina stala novým mediazastupitelem největšího českého webu o osobních financích Peníze.cz. Na Slovensku je portfolio skupiny zastoupeno vydavatelstvím MAFRA Slovakia, které vydává například Hospodárske noviny, magazíny Evita a TÉMA a je provozovatelem webového portálu HNonline.sk a dalších titulů. Nedílnou součástí mediální skupiny MAFRA jsou také tiskárny MAFRAPRINT, které zajišťují nejen coldsetový tisk všech titulů MAFRA, ale i velkonákladový tisk pro obchodní partnery.