Češi před dovolenými pořizují baterky do foťáků a mobilů, poptávka vzrostla o 33 %

Chrudim, 20. července 2018 – Před létem vzrostl prodej baterií do mobilních telefonů a fotoaparátů o třetinu. Češi tak inovují své přístroje před sezónou dovolených. Vyplývá to z prodejních statistik internetového obchodu BatteryShop.cz. Zároveň bezprostředně po červnových bouřkách a výpadcích dodávek elektřiny vzrostl také zájem o baterie do záložních zdrojů energie.

V červnu 2018 registroval e-shop BatteryShop.cz nárůst prodeje baterií do digitálních fotoaparátů o 33 % oproti průměrnému prodeji v jiných měsících. Nejprodávanější byla baterie značky T6 Power do fotoaparátů Olympus. V případě akumulátorů do mobilních telefonů došlo v červnu k navýšení poptávky o 31 % proti průměru. Nejčastěji zákazníci pořizovali nové baterie do mobilů značky Lenovo.

„Zájem o baterie do fotoaparátů je tradičně nejvyšší těsně před létem, kdy Češi obnovují své přístroje, aby mohli dokumentovat své zážitky z dovolených. Letos poprvé registrujeme v červnu i skokový nárůst prodeje baterií do mobilů,“ sdělil Radim Tlapák, ředitel internetového obchodu BatteryShop.cz, který je předním prodejcem baterií do mobilních přístrojů na českém trhu. „Nároky na výkon baterie do mobilních telefonů jsou na dovolené běžně vyšší. Častěji vyhledáváme informace, používáme navigaci nebo fotíme či pořizujeme videa. Proto lidé chtějí mít jistotu, že je kapacita akumulátoru dostatečná,“ vysvětluje Radim Tlapák a dodává, že lidé kvůli snaze zajistit si dostatek energie pořizují před dovolenými stále častěji i externí baterie.

V souvislosti s výpadky energie v důsledku červnových masivních bouřek registroval internetový obchod BatteryShop.cz rovněž zvýšený zájem o baterie do zdrojů záložního napájení (UPS). V červnu 2018 tak narostl prodej akumulátorů do záložních zdrojů o 19 %. Nejvíce objednávek e-shop zaznamenal v pondělí 11. června 2018, tedy po víkendu, kdy bouřky zasáhly Prahu a další území České republiky.

„Poptávku po náhradních bateriích do záložních zdrojů energie jsme zaznamenali zejména ze strany firem. Těm výpadky proudu způsobily nemalé problémy. Zjistily totiž, že původní baterie v UPS již nedosahuje potřebné kapacity a poskytuje energii jen na několik málo minut, což výpadky proudu nepokryje. Kapacitu baterie v záložních zdrojích je třeba pravidelně kontrolovat a měnit akumulátor ideálně jednou za dva roky,“ upozornil Radim Tlapák z e-shopu BatteryShop.cz.

O e-shopu BatteryShop.cz

Společnost BatteryShop.cz má v obchodování na internetu dlouhodobé zkušenosti, věnujeme se mu od roku 1998. Specializuje se výhradně na prodej baterií. Všichni pracovníci mají s produkty z oboru počítačové elektroniky bohaté zkušenosti. Obchodními partnery jsou společnosti z Asie a USA. Všechny prodávané baterie splňují přísné evropské normy a mají všechny certifikáty potřebné pro prodej v zemích Evropské unie. Vysokou kvalitu služeb internetového obchodu potvrzuje 100% hodnocení zákazníků na portálu Heureka.cz.

Internetový obchod BatteryShop.cz provozuje společnost NTB CZ, která je zároveň vlastníkem a výhradním prodejcem baterií značky T6 power. Je také oficiálním dovozcem výrobků značky iGo do České republiky.