Oceněný „Hyundai Pavilion“ na festivalu Cannes Lions 2018 je nově otevřený v Soulu

  • Oceněný „Hyundai Pavilion“ je v Soulu znovu přístupný od července do prosince 2018
  • „Hyundai Pavilion“ obdržel v soutěži Cannes Lions „Bronzového lva“ v kategorii „Design“
  • Pavilon, původně navržený pro Zimní olympijské hry 2018, představuje inovativní techniku palivových článků

„Hyundai Pavilion“, zážitková instalace společnosti Hyundai Motor, kterou navrhl britský architekt Asif Khan a která získala významné ocenění, je od konce minulého týdne znovu přístupný veřejnosti v jihokorejské metropoli. Návštěvníci se v něm mohou seznámit s vyspělou technikou palivových článků společnosti Hyundai Motor prostřednictvím tří jedinečných zážitků, týkajících se vesmíru, vody a vodíku.

„Hyundai Pavilion“ obdržel v červnu 2018 „Bronzového lva“ na prestižním mezinárodním festivalu kreativity „Cannes Lions International Festival of Creativity“ v kategorii „Design: Spatial & Sculptural Installation and Experience“ (Design: Prostorové a sochařské instalace a zážitky).

„Je pro nás nesmírnou poctou, že jsme obdrželi ocenění od poroty tak prestižní soutěže. Hyundai Pavilion byl projektem, který jsme realizovali s obrovskou vášní a který odráží naše nepřetržité úsilí o vytváření kreativního a neustále se rozvíjejícího designérského stylu,“ řekl Sungwon Jee, ředitel oddělení Creative Works Group ve společnosti Hyundai Motor Company.

Hyundai Pavilion byl během Zimních olympijských her 2018 v Pchjongčchangu umístěn uprostřed Olympijského parku, kde přilákal desítky tisíc návštěvníků, jimž nabídl nevšední senzuální zážitky. Smyslem instalace bylo přenést vizi budoucí mobility společnosti Hyundai Motor do fyzického prostoru a vyprávět příběh vývoje její inovativní techniky palivových článků.

Konkávní vnější stěny pavilonu jsou opatřeny černým lakem. „Oblak“ z tisíců zářivých svítilen LED vytváří trojrozměrnou iluzi vesmíru. Rozsáhlá vodní instalace uvnitř pavilonu fascinuje diváka při pohledu na tisíce kapiček vody, které se tříští při dopadu na čistý bílý povrch, a fyzicky tak znázorňují vodík.

Kompletní pavilon navrhl architekt Asif Khan, který již získal ocenění „Grand Prix“ na festivalu „Cannes Lions 2014“ v kategorii „Inovace“ za pavilon, který navrhl pro Zimní olympijské hry 2014. Khan se stal prvním architektem, který získal toto prestižní ocenění.

Pavilon s novým označením „The Seed of New Society“ (Zárodek nové společnosti) je umístěn v uměleckém centru Songwon v Soulu a otevřen od 20. července do 30. prosince 2018. Hyundai Motor přemístil pavilon do Soulu, aby poskytl veřejnosti další příležitost k návštěvě oceněné expozice.