FUJIFILM Corporation představuje nejnovější produktový vývojový plán vyměnitelných objektivů pro digitální fotoaparáty řady X. FUJIFILM tak rozšiřuje svojí produktovou řadu vysoce výkonných objektivů.

Praha, 24. července 2018 – FUJIFILM Corporation (Prezident: Kenji Sukeno) odhalil nejnovější produktový vývojový plán vyměnitelných objektivů pro digitální fotoaparáty řady X. Tento vývojový plán obsahuje základní specifikace pro tři objektivy, které budou přidány do již existující produktové řady, konkrétně širokoúhlý kompaktní objektiv, standardní zoomový objektiv s konstantní maximální clonou F4, a ultra-rychlý 33mm F1,0 objektiv.

<Objektivy jež budou přidány do produktového vývojového plánu>

 

  • “XF16mmF2.8 R WR” kompaktní objektiv s pevným ohniskem

 

Tento kompaktní širokoúhlý objektiv má ohniskovou vzdálenost ekvivalentní 24 mm ve 35mm formátu a maximální clona je F2,8, což z něj dělá perfektní volbu pro focení krajiny a pro focení na cestách. Doplňuje tak již existující objektivy XF23mmF2 R WR, XF35mmF2 R WR a XF50mmF2 R WR – sérii malých, stylových objektivů s pevnou ohniskovou vzdáleností, jež pokrývá širokou ohniskovou vzádlenost.

 

  • “XF16-80mmF4 R OIS WR” standardní zoomový objektiv

 

Tento objektiv se může pochlubit 5x rozsahem zoomu ekvivalentním k ohnisku 24 – 122 mm ve 35mm formátu, a to při zachování konstantní maximální clony. Jeho široký ohniskový rozsah z něj dělá všestranný objektiv schopný pokrýt širokou škálu focení.

 

  • “XF33mmF1 R WR” Ultra světelný objektiv s pevným ohniskem  

 

Tento světelný rychlý objektiv bude prvním objektivem pro csc digitální fotoaparáty s maximální clonou F1,0 a automatickým zaostřováním.

FUJIFILM Corporation se zavázala k neustálé expanzi svého už tak kompaktního portfolia XF objektivů, tak aby byl pokryt ještě širší rozsah focení a aby vyslyšeny rozmanité potřeby fotografů.