27. červenec – den systémových administrátorů. Toshiba pomáhá svým mobilním řešením zvyšovat bezpečnost a produktivitu

 

  • Toshiba dynaEdge – rozšířená realita s inteligentními brýlemi na platformě Windows
  • Mobilní Zero Client Toshiba (TMZC) – snadná správa množství podnikových zařízení

 

25. července 2018, Neuss, Germany – Poslední červencový pátek je již tradičně dnem systémových administrátorů (SysAdmin Day). Vzhledem k rostoucí digitalizaci a současnému nárůstu počtu zaměstnanců pracujících mimo kancelář čelí administrátoři dvěma hlavním výzvám. Musí přizpůsobit IT infrastrukturu moderním pracovním metodám a hledat flexibilní řešení pro dané pracovní prostředí. Jejich cílem je maximalizovat bezpečnost a produktivitu práce. Toshiba Europe GmbH nabízí v tomto odvětví všestranná mobilní výpočetní řešení a technologie.

Zaměření na zabezpečení dat a produktivitu

Nejnovější studie společnosti Toshiba ukazuje, že důvodem pro investice do informačních technologií v podnikovém prostředí je především bezpečnost dat a zvýšení produktivity. 66 % dotazovaných německých společností uvedlo, že prioritou jejich programu na příštích 12 měsíců je zabezpečení dat. 57 % se zaměří také na implementaci cloudových řešení a 56 % na zvýšení produktivity prostřednictvím IT. Vzhledem k tomu, že stále více zaměstnanců pracuje mobilně, musí společnosti hledat nové způsoby, jak zajistit i v tomto režimu maximální produktivitu a bezpečnost. Jednu z možností nabízí řešení inteligentních brýlí Toshiba.

Chytré brýle Toshiba na platformě Windows

Mobilní práce zdaleka neznamená pouze home office či schůzky mimo kancelář. Do této kategorie patří také specifické pracovní týmy pracovníků ve skladu nebo servisních techniků. Právě jim mohou každodenní úkoly výrazně usnadnit inteligentní mobilní výpočetní systémy. Pro systémové administrátory je důležitá jejich snadná implementace a integrace bezpečnostních prvků do stávající IT infrastruktury. Proto vyvinula společnost Toshiba dynaEdge DE-100. Jedná se o přenosný Edge Computing terminál, který běží na operačním systému Windows 10 Pro a díky tomu může být snadno a rychle integrován do stávajících IT systémů. Kompletní sada zahrnuje navíc inteligentní monokulární brýle AR100 Viewer (Assisted Reality Smart Glasses) a softwarová řešení od partnera Toshiby, společnosti Ubimax, které nabízejí možnost aplikace do všech průmyslových odvětví. Prakticky to pro pracovníky znamená handsfree řešení s možností využití důležitých informací z displeje brýlí. To zaměstnancům umožní pracovat produktivnějším a efektivnějším způsobem.

Toshiba Mobile Zero Client: snadná správa mnoha zařízení v podniku

Dalším výrazným trendem v podnikové IT infrastruktuře je využití cloudových možností. Důležitou roli zde hraje řešení Zero Cliennt. Toshiba nabízí mobilní klienty v podobě notebooků založené na cloudových službách, které zjednodušují systémovým administrátorům správu zařízení. Zero Client neobsahuje data ani operační systém s tím, že veškeré operace nejsou zpracovávány v notebooku, ale na virtuální ploše. To zaručuje nejen maximální bezpečnost, ale také snadnou a centralizovanou údržbu i při velkém množství mobilních zařízení. Toshiba Mobile Zero Client je kompatibilní s IT infrastrukturou většiny společností a plně splňuje požadavky na flexibilitu a produktivitu.

Další informace o dynaEdge naleznete na adrese www.toshiba-czech.com/dynaEdge

-ENDS-

Informace o novinkách, stávajících tiskových zprávách, knihovny obrázků a další kontakty pro média získáte zde: www.toshiba-czech.com/press.

Toshiba on-line

Specifikace a popis nejnovějších produktů společnosti Toshiba včetně dalších informací naleznete na stránkách http://www.toshiba-czech.com/.

Spojit se společností Toshiba se můžete také na našich kanálech v rámci sociálních médií: www.linkedin.com/company/toshiba-business-computing-solutions

O společnosti Toshiba

Během více než 140 let vybudovala společnost Toshiba Corporation se sídlem v Tokiu celosvětovou síť téměř 400 společností, které se zaměřují především na implementaci spolehlivých technologií do oblastí sociální infrastruktury, energie, elektronických zařízení a digitálních řešení – základní prvky pro moderní život a společnost. Společnost Toshiba, vedená závazkem skupiny Toshiba “ Committed to People, Committed to the Future”, podporuje globální činnosti, které přispívají k vytvoření světa, ve kterém bude usnadněn život budoucím generacím. Ve fiskálním roce 2017 dosáhla skupina s 141 000 zaměstnanci po celém světě ročních tržeb vyšší než 3,9 bilionu jenů (37,2 miliardy dolarů).

Více o společnosti Toshiba se dozvíte zde: www.toshiba.co.jp/worldwide/about/index.html