Firewally ZyWALL vstupují do elitního klubu držitelů certifikace Common Criteria

Získání prestižní světové certifikace v oblasti počítačové bezpečnosti svědčí o závazku společnosti Zyxel poskytovat klientům z řad veřejného sektoru požadované zabezpečení sítí

Praha, 25. 7. 2018

Společnost Zyxel Communications dnes oznámila, že její řada firewallů ZyWALL obdržela certifikaci Common Criteria.

Podmínkou získání této prestižní certifikace počítačové bezpečnosti je splnění náročných požadavků včetně důsledného a opakovaného hodnocení na základě standardu Common Criteria (ISO/IEC 15408), kterým se ověřují bezpečnostní funkce produktů. V důsledku striktních požadavků je certifikace udělena jen minimu produktů: od zavedení kritérií ji získalo pouze 236 síťových a souvisejících zařízení a systémů, přičemž firewally představují jen zlomek z nich.

Udělený certifikát a rodina produktů ZyWALL

Tato certifikace je obrovskou odměnou za roky náročné práce našeho týmu pro IT bezpečnost,“ uvádí Martin Bratičák, Head of Channel CEE. „Současně je to i nejlepší důkaz toho, že firewally ZyWALL poskytují robustní bezpečnost, kterou slibuje popis na krabici. Certifikaci jsme získali v nejlepší možnou dobu, protože naše produkty stále častěji dodáváme zákazníkům z řad státních orgánů, zdravotnických zařízení a bank, pro které je bezpečnost absolutně kritická.“

Martin Bratičák k tomu dodává: „Mnozí z těchto klientů často spolupracují pouze s dodavateli, kteří disponují produkty s certifikací Common Criteria. Už nyní se nám díky úspěšné certifikaci podařilo v jedné asijské zemi získat rozsáhlou zakázku na dodávky produktů pro přibližně tisíc klinik.“

Rámec Common Criteria vyvinuly v 90. letech minulého století vlády Kanady, Francie, Německa, Nizozemska, Velké Británie a USA sjednocením různých standardů pro IT bezpečnost. Jeho první verze byla vydána v roce 1994 a o pět let později se stala normou ISO/IEC. Hodnocení jsou prováděna výhradně v laboratořích certifikovaných dle normy ISO 17025.

Zyxel certifikaci obdržel od nizozemské společnosti Brightsight BV, která je největší světovou nezávislou laboratoří pro hodnocení bezpečnosti. Jak uvádí certifikační zpráva, hodnocení ověřilo, že firewally ZyWALL úspěšně čelí hrozbám v podobě neoprávněného přístupu a nepovolených aktivit a současně dosahují bezpečnostních cílů včetně cílů souvisejících s řízením toku, šifrováním a chráněnou správou.

Ochrana v reálném čase

Řada ZyWALL poskytuje spolehlivou ochranu v reálném čase, která zajišťuje kontinuitu provozu, optimální výkon CP a lepší kontrolu nad sítí a současně zákaznická a firemní data, duševní vlastnictví a kritické zdroje chrání před externími i interními hrozbami.

Produkty ZyWALL využívají robustní hybridní VPN a podporují pokročilý algoritmus Secure Hash Algorithm 2 (SHA-2) pro nejbezpečnější VPN připojení ve své třídě a pro maximální bezpečnost firemní komunikace. Společnost Zyxel nabízí různé úrovně subskripce včetně antispamu, filtrování obsahu a řízení hotspotů.

Bližší informace o řadě firewall ZyWALL najdete zde.

O společnosti Zyxel Communications

Společnost Zyxel Communications připojuje lidi k internetu už téměř 30 let, vždy s důrazem na inovace a zákazníka. Díky schopnosti adaptovat a inovovat síťové technologie patříme mezi leadery v oblasti konektivity pro telekomunikační společnosti, poskytovatele služeb, organizace i domácí uživatele.

Vytváříme sítě budoucnosti, čímž pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

3 500 partnerů v ČR a SR

100 milionů zařízení propojujících svět

700 tisíc organizací, které fungují chytřeji díky produktům Zyxel

Působnost na 150 trzích celého světa

Zyxel, Your Networking Ally.