Při cestách po Chorvatsku vám pomůže 260 dopravních kamer Axis. Sledovat je můžete v mobilní aplikaci HAK

Společnost Axis Communications spolupracuje s Chorvatským automobilovým klubem (HAK) na vytvoření sítě spolehlivých dopravních kamer pro veřejnost, které vám při dovolené v Chorvatsku mohou usnadnit cestu. Rizika zvýšeného provozu v letní sezóně můžete předvídat s pomocí mobilní aplikace HAK, která díky kamerám umožňuje rychlou kontrolu dopravní situace v reálném čase a přináší další užitečné informace.

Chorvatsko je podle Českého statistického úřadu nejoblíbenější zahraniční destinací Čechů. Loni tam z České republiky, většinou autem, vyrazilo 850 000 lidí, a přispěli tak v Chorvatsku k rekordnímu celkovému počtu 18,5 milionu turistů v roce 2017. S dopravními komplikacemi mohou nyní řidičům pomoci kvalitní záběry z dopravních kamer a další informace zveřejněné na webové stránce www.hak.hr nebo v bezplatné mobilní aplikaci HAK.

Sledujte fronty na hraničních přejezdech

Mobilní aplikace HAK „Croatia Traffic Info“ je zdarma ke stažení na App Store a Google Play v anglické, německé a chorvatské mutaci a poskytuje rychlý přístup ke 260 dopravním kamerám umístěným na klíčových dopravních tazích, u tunelů, mýtných stanic a v přístavech. Před sezónou 2018 v aplikaci navíc přibyly kamery umístěné na 10 hraničních přejezdech, které jsou pro zahraniční cestovatele zvláště důležité. Proti jiným dopravním aplikacím kamery dávají o dopravě na sledovaných místech okamžitý vizuální přehled. V aplikaci HAK je navíc možné najít i další užitečné informace, například o nejbližších čerpacích stanicích, cenách paliva a dostupných asistenčních službách nebo kalkulátor plateb za mýtné.

Kamery s vysokým rozlišením odolají i větrům bora

Při budování kamerového systému Chorvatský automobilový klub postupně nahradil méně kvalitní analogové systémy novými IP kamerami Axis, které přináší obraz s vysokým rozlišením a jsou vhodné i do náročných podmínek na mostech a v přístavech, kde během roku musí odolat větrům bora o rychlosti 250 km/h nebo extrémním vedrům. „Další kamery průběžně umísťujeme na nová místa na základě zpětné vazby od řidičů,“ říká Goran Baotić, manažer Chorvatského automobilového klubu. „V budoucnu zamýšlíme do systému připojit prvky strojového učení, takže kamery v aplikaci umožní také analýzu dat a lepší pochopení dopravní situace.“

O společnosti Axis Communications

Společnost Axis nabízí inteligentní bezpečnostní řešení, která vedou k chytřejšímu a lépe chráněnému světu. Axis je největší světový dodavatel na trhu IP kamer a působí jako hybná síla v tomto odvětví tím, že průběžně uvádí inovativní síťové produkty založené na otevřené platformě. S pomocí globální sítě partnerů tak přináší svým zákazníkům vysokou hodnotu.

Axis si zakládá na dlouhodobých vztazích se svými partnery, kterým poskytuje na stávajících i na nových trzích jak průlomové síťové produkty, tak i své znalosti.             

Axis má více než 2.700 vlastních zaměstnanců ve více než 50 zemích na celém světě a spolupracuje s globální sítí více než 90.000 partnerů. Axis je společnost založená v roce 1984 se sídlem ve Švédsku. Je zalistována na burze NASDAQ Stockholm pod značkou AXIS. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.