Chybí lékaři, techničtí profesionálové i učitelé. Naopak úředníků či pracovníků v pohostinství je v Česku přebytek

Český pracovní trh se potýká s nedostatkem inženýrů, technických profesionálů a odborníků na informační a komunikační technologie. Schází také zdravotní sestry, porodní asistenti, lékaři a učitelé. Na tuzemském trhu je naopak přebytek pracovníků v pohostinství a gastronomii, úředníků, architektů, projektantů měst a projektových manažerů. Vyplývá to ze čtvrtletní analýzy českého pracovního trhu personální agentury Adecco Group.

O Adecco Group

Adecco Group, se sídlem ve švýcarském Curychu, je předním světovým poskytovatelem personálních řešení a služeb. S více než 33 tisíci zaměstnanci a cca 5 100 pobočkami v 60 zemích a teritoriích po celém světě poskytuje Adecco Group širokou škálu služeb, jimiž denně spojuje zhruba 700 tisíc spolupracovníků se svými zákazníky. Adecco Group nabízí pestrou paletu služeb od dočasného personálního obsazení přes permanent placement až po kariérní rozvoj, consulting a outsourcing.

O Adecco ČR

Personální agentura Adecco ČR působí na tuzemském trhu již od roku 1992. V současné době má 20 poboček a on-site pracovišť u klientů po celé České republice. Přítomnost v jednotlivých regionech umožňuje společnosti detailně rozpoznávat lokální specifika a potřeby klientů i pracovního trhu. Při poskytování svých služeb spojuje Adecco ČR zájmy obou skupin svých zákazníků – uchazečů i zaměstnavatelů. Řeší jejich potřeby v oblasti řízení lidských zdrojů a zároveň dává uchazečům a agenturním zaměstnancům šanci profesního i mimoprofesního rozvoje. V roce 2017 společnost pomohla najít více než 30 000 lidem lepší práci.  

Více informací naleznete na www.adecco.cz.