Další vlaková nádraží poskytují připojení k internetu zdarma. Službu Free Wifi dodává ČD – Telematika

Ostrava hlavní nádraží, Ostrava-Svinov a Olomouc hlavní nádraží jsou dalšími železničními stanicemi pokrytými sítí wi-fi s bezplatným přístupem k internetu. Cestující využívající těchto nádraží i případní návštěvníci se mohou připojit k internetu prostřednictvím služby Free WiFi poskytované společností ČD – Telematika. V nejbližších dnech nabídnou bezplatné připojení k internetu také stanice Brno hlavní nádraží a Plzeň hlavní nádraží.

„Pokrytím dalších pěti nádraží pokračujeme v projektu poskytování naší služby Free WiFi v prostorách významných železničních stanic,“ uvádí Mikuláš Labský, ředitel úseku Telekomunikační služby ČD – Telematiky. „Ohlasy z již pokrytých nádraží jsou velmi příznivé a naši službu v těchto objektech využívají stovky tisíc cestujících. Úplnými průkopníky byly stanice Praha hlavní nádraží, Praha Masarykovo nádraží a Pardubice,“ dodává Labský.

Obsah internetu dostupného prostřednictvím Free WiFi není nijak filtrován. Služba je postavena na americké technologii Ruckus Wireless, která se vyznačuje vysokou mírou zabezpečení.

Mezi stanice pokryté službou Free Wifi aktuálně patří: Praha hlavní nádraží, Praha Masarykovo nádraží, Pardubice hlavní nádraží, Ústí nad Labem hlavní nádraží, Hradec Králové hlavní nádraží, Zlín střed, Ostrava hlavní nádraží, Ostrava-Svinov, Olomouc hlavní nádraží; v nejbližších dnech přibydou Brno hlavní nádraží a Plzeň hlavní nádraží. České Budějovice se služby Free Wifi na svém nádraží dočkají po jeho plánované přestavbě.   

ČD – Telematika a.s. je významným poskytovatelem velkoobchodních internetových, datových a hlasových služeb a dodavatelem služeb v oblasti správy, údržby i výstavby optických infrastruktur. Portfolio svých činností doplňuje službami s přidanou hodnotou zahrnujícími servis kontaktního centra, systémovou integraci, diagnostiku a analýzu dat nebo kybernetickou bezpečnost. Dalším dynamicky se rozvíjejícím segmentem poskytovaných služeb je oblast Internetu věcí, kde realizuje řešení například chytrého parkování.