Huawei v srpnu představí upgrade: GPU Turbo zvyšující výkon při hraní her

Praha, 26. července 2018 – Huawei pružně reaguje na rostoucí poptávku po stále lepším a rychlejším grafickém zpracování, a proto se chystá v srpnu uvést nový upgrade – GPU Turbo. Technologie, která je součástí aktualizace EMUI pro mobilní telefony Huawei, pomůže smartphonům efektivněji zpracovat náročnější grafické a herní aplikace.

V současné době roste oblíbenost mobilních her. Tyto aplikace se stávají zábavnějšími, propracovanějšími, ale i graficky náročnějšími, a proto ne každý smartphone je dokáže bezchybně zpracovat a zajistit dokonalý herní zážitek. Společnost Huawei v srpnu představí upgrade, který mnozí herní fanoušci poptávali.

Nejnovější technologie, která se nechala ve svém výkonu a rychlosti zpracování inspirovat v automobilovém průmyslu (princip turbodmychadla), je schopná zajistit rychlejší výkon a zpracování grafiky při současně nižší spotřebě energie, než bývalo při hraní graficky náročných her zvykem. S GPU Turbo dojde ke zvýšení efektivity zpracování grafiky až o 60 %, zatímco celková spotřeba energie SoC (System on Chip) se ušetří o 30 %.

Aktualizace bude od srpna dostupná pro modelovou řadu Huawei Mate 10, Mate 10 Pro a Mate RS a dále Huawei P20 a P20 Pro. Ostatní modely se dočkají spuštění v průběhu září a listopadu 2018.  

Model Oblast Datum spuštění
HUAWEI Mate 10, Mate 10 Pro, Mate RS Evropa, Rusko, Asie a Tichomoří, Blízký východ, Afrika srpen 2018
HUAWEI P20 and P20 Pro Evropa, Rusko, Asie a Tichomoří, Blízký východ, Afrika srpen 2018
HUAWEI Mate 10 Lite veškerý trh září 2018
HUAWEI P Smart veškerý trh září 2018
HUAWEI P20 Lite Evropa, Asie a Tichomoří, Blízký východ, Afrika září 2018
HUAWEI Y9 2018 veškerý trh září 2018
HUAWEI Mate 9 and Mate 9 Pro veškerý trh listopad 2018
HUAWEI P10 and P10 Plus veškerý trh listopad 2018

Odhalení GPU Turbo přichází v ideální čas, kdy obliba mobilních her celosvětově roste. Podle společnosti IDC byly v roce 2017 výdaje za hry v mobilních zařízeních více než dvakrát vyšší než za hry na počítačích a téměř čtyřikrát vyšší než za tradiční herní konzole. Segment mobilních her představuje celosvětově 46,1 miliardy amerických dolarů, což je 42 % celkového trhu s příjmy z hazardních her (který za rok 2017 činil celkem 108,9 miliardy amerických dolarů), informoval Newzoo, organizační zpravodaj pro herní, mobilní a eSports průmysl. Hodnota pro mobilní zařízení vykazuje v porovnání s předchozím rokem nárůst o 19 %.

Tato technologie představuje příklad toho, jak Huawei řeší problémy uživatelů prostřednictvím aktualizací. Toto vylepšení se projeví při hraní graficky náročných her, a to PUBG MOBILE a Mobile Legends: Bang Bang, což jsou dva hlavní multiplayerové tituly. Každý z nich má miliony aktivních uživatelů. Podpora dalších her bude oznámena později.

Optimalizace GPU Turbo zajistí lepší herní prožitek i majitelům telefonů z dostupnějších cenových tříd, a to bez nutnosti pořizovat nový přístroj. Zvýšení výkonnosti bude mít pozitivní vliv i na aplikace využívající virtuální nebo rozšířenou realitu, zábavní aplikace, online nakupování, aj. Například prostřednictvím virtuální nebo rozšířené reality mohou uživatelé pomocí svého smartphonu virtuálně procházet své oblíbené místo s pocitem, jako by se na něm nacházeli.

– – –

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.