Atos uvádí na trh nový systém supervize a satelitní geolokace VSAT, má snížit interference satelitů

Praha, 27. července 2018 – Atos, světový lídr v digitální transformaci, uvádí na trh svůj nový satelitní systém supervize a geolokace Atos SkyMon ILS (lokalizační interferenční systém) VSAT. Je schopný identifikovat, lokalizovat a snížit interference terminálů s velmi malou clonou (VSAT), k nimž v houstnoucím provozu dochází stále častěji. Sytém dříve známý po názvem SIECAMS byl Atosem inovován po nedávné akvizici společnosti Siemens Convergence Creators (CVC).

Odhalení a lokalizace interferencí, a to ať už ovlivňování funkcí či přímo kolizí, bude stále důležitější s tím, jak v budoucích letech budou na oběžnou dráhu vynášeny tisíce výkonných malých satelitů. Řešení Atos SkyMon ILS VSAT umožňuje kontrolovat, identifikovat a geolokalizovat interference vycházející ze sítí VSAT.

Výhody SkyMon ILS VSAT jsou tyto:

  • Celkový pohled na zjištěné sítě VSAT, včetně aktivních terminálů
  • Odhalení interference křížené a sousední polarizace každého terminálu
  • Geolokace terminálů VSAT viditelná na mapě
  • Třídění sítí VSAT podle kategorií
  • Automatická identifikace transmisí časově děleného vícenásobného přístupu (TDMA)
  • Demodulace přenosů TDMA
  • Seznam uvádějící terminály, způsobující interferenci

„Přední výhodou Atos SkyMon je, že dokáže identifikovat a geolokalizovat jakoukoliv satelitní interferenci okamžitě. Klient pak stihne na naléhavé náročné problémy způsobené přeplněností oběžné dráhy reagovat včas,“ potvrzuje Pierre Barnabé, Generální ředitel Big Data & Cyber Security společnosti Atos.

Atos SkyMon ILS VSAT je kompletní softwarová sada, kterou tvoří:

  • SkyMon ILS – systém lokalizace interferencí, založený na dvou sousedících satelitech
  • SkyMon ILS ONE – první jednotný družicový systém geolokace na světě
  • SkyMon TIS – pozemní radar, schopný identifikovat a lokalizovat interference způsobené mobilními komunikačními sítěmi
  • SkyMon CID – identifikace přenosu digitálního televizního vysílání (DVB)

 

SkyMon ILS VSAT je k dostání na objednávku již od 18. července a bude dodáván od konce roku 2018.

***

O společnosti Atos

Společnost Atos SE (Societas Europaea) je lídrem v oboru digitální transformace, má zhruba
100 000 zaměstnanců v 73 zemích a její roční tržby dosahují přibližně 12 miliard euro. Skupina má zákazníky po celém světě a je evropským lídrem v oblastech Big Data, kybernetické bezpečnosti, Digital Workplace, poskytuje cloudové služby, správu infrastruktury i dat, řešení Business & Platform a prostřednictvím Worldonline, evropského lídra v oboru plateb, i transakční služby. Společnost pomáhá klientům v různých sektorech, jako jsou obrana, finanční služby, zdravotnictví, výroba, média, služby, veřejný sektor, maloobchod, telekomunikace a doprava, uskutečňovat digitální transformaci díky svým novátorským technologiím, znalostem digitálních aplikací
i průmyslových oborů. Společnost Atos je celosvětovým IT partnerem olympijských
a paralympijských her a její akcie jsou obchodovány na pařížské burze Euronext Paris. Atos působí pod obchodními jmény Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify a Worldline.